Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

21 Март 13, 17:51 / Автор: БАСКОМ
ИТ бизнесът събира представители на университетите и държавата на консултативна среща в София
Събитието ще се състои на 26 март като част от поредица от срещи за бъдещето на образованието в България. На тях ще бъдат обсъдени изискванията на ИКТ сектора за реформа в образованието, както и концепцията за създаване на Национален съвет за реформа на образователната система и икономика на знанието
На 26 март ще се състои първата от поредица консултативни срещи за бъдещето на българското образование, организирани от Обединената работна група по образование на водещите браншови организации от технологичния сектор: Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ), Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ), ИКТ Клъстер, Асоциация Телекомуникации (АСТЕЛ), Българска уеб асоциация (БУА) и Европейски софтуерен институт – Център Източна Европа. Събитието ще се проведе от 9:30 до 12:30 часа, в зала 1 на Софийския Университет „Св. Климент Охридски“. На срещата са поканени представители на водещите университети в страната, както и представители на Министерство на образованието, младежта и науката, включително и новият Министър на образованието, младежта и науката в служебния кабинет, както и други институции, свързани с висшето образование.

Целта на поредицата консултативни срещи е да бъде инициирана широка обществена дискусия за бъдещето на образованието като ключов фактор за просперитета на България. Браншовите организации от технологичния сектор ще представят изготвените от съвместната работна група по образование „Стратегическите изисквания на софтуерната индустрия за реформа на образователната система“ и концепцията за учредяване на Национален съвет за реформа на образователната система и икономика на знанието. На срещите ще бъдат поканени всички заинтересовани по темата страни, включително държавна администрация, образователни институции, синдикати, бизнес, неправителствен сектор и гражданско общество.

„Основната цел на срещата е провеждането на конструктивен диалог, споделяне на виждания, предложения и мнения за основните правила, устройство и функции на Националния съвет. Темата за реформа в образованието е важна не само за технологичния бизнес. Тя е от ключово значение за цялото българско общество и е определяща за просперитета на държавата ни през следващите години и десетилетия. Ефективната реформа на образованието и развитието на икономика на знанието са ключови фактори за национален просперитет и устойчиво развитие на България през XXI век“ - заяви Явор Джонев, член на Управителния съвет на БАСКОМ и ръководител на Обединената работна група.

Стратегическите изисквания за реформа в образованието са достъпни на адрес: http://basscom.org/requirements.aspx


Повече за БАСКОМ

Българската асоциация на софтуерните компании – БАСКОМ - е създадена през 2001 г. В Асоциацията членуват повече от 45 водещи фирми, които разработват софтуерни продукти и системи и предлагат услуги за цялостни ИТ решения. Софтуерната индустрия е сред малкото български индустрии с висока добавена стойност и конурентноспособност в световен мащаб, осигуряваща изключителни възможности за професионална реализация и развитие на хората, работещи в нея. Основните цели на БАСКОМ са да популяризира българската софтуерна индустрия, да развива професионализма и конкурентостта на сектора, да работи за подобряване на образователната система и да участва активно в изграждане и осъществяване на политики за ефективни ИТ инвестиции в полза на цялото общество.

***
За повече информация:
БАСКОМ
02/489 97 43
www.basscom.org

За Контакти:+ 359 885 90 52 99

Източник: www.basscom.org

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.9368