Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
22 Март 13, 13:12
Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, с голямата награда за „Банково дело“ на Вторите годишни награди на сп. „Бизнес Лейди“
Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка (www.postbank.bg), получи голямата награда в категория „Банково дело“ на Вторите годишни награди на списание „Бизнес лейди“ на официална церемония по награждаване в „Кемпински Хотел Зографски“. Наградата връчи Левон Хампарцумян, председател на Асоциацията на банките в България.
22 март 2013 г.

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка (www.postbank.bg), получи голямата награда в категория „Банково дело“ на Вторите годишни награди на списание „Бизнес лейди“ на официална церемония по награждаване в „Кемпински Хотел Зографски“. Наградата връчи Левон Хампарцумян, председател на Асоциацията на банките в България.

Г-жа Димитрова получава признанието както за успешното ръководство на една от водещите финансови институции със сериозен принос за икономиката на страната, така и за активната й роля в множество професионални и неправителствени организации за цялостното развитие и запазването на стабилността на банковия сектор.

След над 9 години работа за финансовата институция през 2012 г., в един от пиковите моменти на икономическа и финансова криза в локален и световен мащаб, Петя Димитрова достига до най-високата мениджърска позиция в Пощенска банка – главен изпълнителен директор. С дългогодишния си опит и изключителен професионализъм тя успява да спечели доверието на инвеститорите и на екипа от над 2700 служители на банката и продължава успешно да я развива, съчетавайки лична ангажираност, посвещаване на целите на организацията, постоянна връзка с екипа, иновативен подход и ефективна работа за постигане на все по-високи резултати.

Вторите годишни награди на сп. „Бизнес Лейди“ отличиха за най-голям принос на българската делова жена още 19 дами в общо 21 категории. Церемонията събра над 200 гости от бизнес средите, държавния сектор, дипломати и приятели на сп. „Бизнес Лейди“. За втора поредна година официално признание за постигнати резултати в категория „Общинско управление” получи г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на гр. София. Сред дамите, които получиха признание за своите заслуги са и Цветелина Николова, изп. директор на винарска изба „Катаржина Естейт“ – в категория „Най-бързо развиващ се мениджър“, Детелина Смилкова, вицепрезидент на ВУЗФ – в категория „Образование“, Илияна Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика – в категория „Спортен мениджмънт“, Мира Радева, МБМД – в категория “Социология“ и др.

Традиционно, събитието е в подкрепа на националната кампания на Business Lady Club „Ангели срещу рака на гърдата”, като събраните средства тази година ще бъдат инвестирани в закупуването на импланти за дами, засегнати от карцином на гърдата.
Петя Димитрова е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка и главен изпълнителен директор на Юробанк Груп в България. Членува в Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA) в Лондон, член е и на Gerson Lehrman Group Accounting Council, Лондон, Chartered Management Institute, Великобритания, Клуба на финансовите директори в България, Управителния съвет на Българския форум на бизнес лидерите и Борда на директорите на Американската търговска камара в България. Съпредседател е на Комитета по финансови услуги на Конфедерацията на предприемачите и индустриалците в България и е председател на Комитета за икономическа политика на Асоциацията на банките в България.

Г-жа Димитрова е носител на множество награди на местно и международно ниво, в това число на наградата за принос в развитието на банковия сектор в конкурса „Мистър и Мисис Икономика“ (2012), „Банкер на годината 2012“ на в. „Банкер“, голямата награда в годишния конкурс за млади мениджъри „Next Generation” (2009), Бизнес дама на годината в България (2010), изтъкнат възпитаник е на Международния факултет на британския университет „Шефийлд“, един от 10-те топ мениджъри на годината в България в конкурса „Мениджър на годината“ на сп. „Мениджър”, (2010 и 2011), през 2012 г. бе избрана и за „Млад световен лидер” от Форума на младите световни лидери към Световния икономически форум.

Пощенска банка с правно име „Юробанк България” АД е член на Юробанк Груп.
Юробанк Груп е европейска банкова организация със 71,3 млрд. евро активи, която предлага универсално банкиране в осем страни. Юробанк е втората по големина банка в Гърция, с водещи позиции в България, Румъния и Сърбия. Банката предлага ексклузивни решения за управление на активи в Кипър, Люксембург и Лондон и присъства на банковия пазар в Украйна.

Повече информация за Пощенска банка можете да намерите на www.postbank.bg.

Повече информация за Юробанк можете да намерите на www.eurobank.gr.

За Контакти:

Илияна Захариева, началник отдел „Корпоративни комуникации”, Пощенска банка
тел. 02/81 66 100
e-mail: IZZaharieva@postbank.bg

Източник: www.postbank.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.9505