Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Гурме

Вземи в gLOG
25 Март 13, 23:58 / Автор: Anett & Co.
Варненци посрещат Първа пролет с вегетариански ястия и винена дегустация
В приятна атмосфера, храна, подбрана да задоволи и най-претенциозните вкусове, селектирани вина и тиха музика, протече специалната вечеря по случай Първа пролет във вегетарианския ресторант на Варна- Жасмин Тий Хаус.
В приятна атмосфера, храна, подбрана да задоволи и най-претенциозните вкусове, селектирани вина и тиха музика, протече специалната вечеря по случай Първа пролет във вегетарианския ресторант на Варна- Жасмин Тий Хаус.

В последно време вегетарианството се превръща в начин на живот за все повече хора по целия свят. Многото ползи за здравето от от този тип хранене са известни от векове, но едва през последните няколко години то се налага активно и у нас. Вегетарианците са по- здрави, предотвратяват затлъстявания, заболявания като диабет, високо кръвно налягане и сърдечни заболявания и почти никога не боледуват от рак в храносмилателната система. Затова те живеят средно много по – дълго от месоядните хора. Това се дължи както на извеждането на трудносмилаемото месо от диетата, така и на увеличения прием на зеленчуци, плодове и богати на фибри храни, които почистват храносмилателния тракт. Вегетарианската храна е енергия за тялото, затова тези хора са по- рядко изморени и имат здравословен сън. Вегетарианците, които спортуват умерено, са склонни да избегнат дори често срещани болести като грипни състояния и настинки, защото поддържат адекватен баланс на витамини и минерали от хранителни източници и от там, една силна имунна система.

В стила на вегетарианството, домакините посрещнаха гостите на ресторантa с добре подбрани леки, но хранителни ястия, в унисон с предстоящите пролетни дни. Сред специалитетите на блок масата бяха- нахутено-тиквени кюфтенца със слънчогледови семки, гризини от елда, четири вида хумус- от моркови, нахут, боб, и авокадо, морковени кошнички с джинджифил и кимион, лодки със сирене тофу и маслини, спаначено руло със сьомга, терин от червена леща, фурми със захаросан портокал, вегански десерт с кокосово масло и кленов сироп и още много други кулинарни изкушения. Професионален сомелиер предлагаше селектирани вина, съобразени до последния детайл с избора на гостите за храна. На разположение бяха подбрани бели и червени вина, както и джинджифилова лимонада – специалната безалкохолна напитка на ресторанта.

Предстоят още много тематични вечери и разнообразни дневни менюта, а с настъпване на първите топли дни ще бъде презентирана и „тайната” градина на ресторанта – още едно прекрасно кътче в Жасмин Tea House за отмора и прохлада в летните дни.

За Контакти: office@anett.co

Източник: Anett & Co.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5088