Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Музика

26 Март 13, 00:05
Кой провали концерта на Боб Синклер?
По повод разпространяваните из някои медии и социалните мрежи тенденциозни мнения относно предстоящия на 31 март концерт на Боб Синклер на Бъндеришка поляна в ски зона Банско, предоставяме следната достоверна информация по случая.
Юлен АД менажира Ски Зона Банско, която е буферна зона в Национален Парк „Пирин” и е отредена за спорт, туризъм и възстановяване. Сертифицирана със Сертификат 14001 за екология, фирма Юлен АД осъществява своята дейност, спазвайки всички изисквания и регулации на закона. Като организатори имаме значителен опит в подготовката и провеждането на важни спортни събития, при които публиката надхвърля 10 000 души на ден.

Относно притесненията за възможното негативно въздействие на шума от концерта предварително сме получили мнение на експерти в областта, а именно:

1. Около Бъндеришка поляна съществуват естествени релефни екрани, които ограничават разпространението на шума.
2. Като допълнителна мярка сцената ще бъде ориентирана с лице надолу към планинските склонове, което ще осигури максимално използване на естествените релефни екрани.
3. Иглолистните гори, обкръжаващи Бъндеришка поляна, имат висока филтрираща, забавяща и шумопоглъщаща способност– на всеки 30 м. шумът се намалява с до 12 dB/A, което означава, че на около 100 м. от източника нивото на шум ще бъде колкото при нормален говор.
4. Предстоящото събитие е еднократно, краткотрайно и е елемент от отдиха на туристите, т.е. не „създава пречки за пълноценен отдих“.
5. Събитието ще се реализира в традиционна урбанизирана среда за спорт и туризъм, еднократно, в рамките на няколко часа.
6. В близост до Бъндеришка поляна не са известни картирани местообитания на животински видове, активни през този сезон.
7. В законодателството ни няма норми за търпимост на фауната към шумово натоварване, но въпреки това организаторите са взели необходимите мерки за допълнително ограничаване на шума чрез подходящо позициониране на озвучителната техника.
Със съжаление за пореден път трябва да констатираме, че подобни опити за изкривяване на фактическите обстоятелства и лансиране на неверни тези са познати методи на работа на зелените екстремисти и целенасочени опити за подвеждане на общественото мнение. Възмутени сме, че държавните органи се поддават на техния натиск и действат под диктат!
Не за пръв път тези псевдо-еколози се опитват да бойкотират провеждането на събития, важни за жителите и гостите на община Банско. По същия начин те изпращат писма с невярна и заблуждаваща информация до Международната федерация по ски и до Европейската комисия.
В отговор на забраната за провеждане на очакваното от хиляди наши и чужди гости мероприятие, подписано от управата на парк Пирин „със запетайка”, сме предприели адекватни съдебни мерки.

Обръщаме внимание на президента Плевнелиев, премиера Райков и министъра на околната среда Попов, че провежданото тези дни „активно зелено мероприятие” ще доведе до поредно изостряне на конфликта между т.нар.еколози и местното население в планинските общини, които са подложени на безпрецедентен рекет.

Ако тази политика продължи, българите за пореден път ще имаме еднозначни доказателства, че за властта по-важни са животните, а не хората!

С подобна национална политика, толерираща безпочвени екологични твърдения и стимулираща зеления екстремизъм, България постепенно ще залезе на хоризонта на европейските и световни центрове за спорт, туризъм и култура.

За организаторите,

Боян Мариянов
Изп.директор на ЮЛЕН АД

Георги Икономов
Кмет на община Банско

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.7201