Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Транспорт и спедиция

Вземи в gLOG
01 Април 13, 11:43 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Логистичното коопериране спомага за оптимизиране на разходите и подобрява качеството на услугите
Бизнес форумът „MySuccess.bg in Logistics – Предизвикателство или промяна?“ разгледа добрите български практики и тенденциите в сектора
Тенденциите и иновациите в логистичния и транспортния сектор разгледаха на 28 март участниците във второто издание на бизнес форум „MySuccess.bg in Logistics – Предизвикателство или промяна?“. Форумът представи добрите български практики в сектора и проследи развитието на спедиторския бранш у нас.

Георги Алипиев от Българска агенция за инвестиции направи преглед на успешно реализираните проекти в секторите „Транспорт“ и „Логистика“ и даде множество примери за ефективно сътрудничество между бизнеса и агенцията. Алипиев представи и основните насърчителни мерки, от които могат да се възползват сертифицираните компании според последните изменения в Закона за насърчаване на инвестициите.

За притежателите на сертификат от БАИ административното обслужване е с по-кратки срокове, компаниите имат възможност да получат финансова помощ за обучения, както и финансиране на довеждаща инфраструктура до индустриалния обект. Георги Алипиев допълни, че от 2013 г. всички сертифицирани инвеститори ще получават и плащания за осигуровки от страна на държавата, като размерът им ще се определя в годишния бюджет на страната.

„Намалялото потребление като цяло води към стремеж за оцеляване, което е съпътствано от оптимизиране на разходите“, сподели Явор Панталеев, управител на Ойрошпед АД. Според него разходите могат да бъдат ефективно оптимизирани чрез логистично коопериране. Управляваната от него компания участва в кооперация, което е позволило поддържането на ниски пазарни цени. „Хоризонталните логистични кооперации спомагат за намаляване на разходите, подобряване качеството на услугите и по-оптимално използване на превозните капацитети“, изтъкна предимствата на кооперирането Явор Панталеев.

Иновациите в сектора на куриерските услуги разгледа Павел Пенчев, прокурист в Еконт Експрес. Той представи пред участниците във форума успешните нововъведения в компанията, породени от специфичните нужди на всеки клиент. Преглед на стоката, тест и избор между няколко артикула, указания към вземащия поръчката или доставящия я куриер, нощни доставки и улеснено връщане на пратката са само част от новостите, които Еконт Експрес въвежда през последните две години в отговор на променящите се желания на потребителите и развитието на технологиите.

Всички куриери са оборудвани с таблет, което ги прави много по-мобилни, осигурява директна връзка със стационарния офис и помага за осъществяването на ефективен контрол. Павел Пенчев коментира, че инвестицията им в таблети се възвръща много бързо – в срок от 3 до 6 месеца, тъй като производителността на служителите се увеличава с 30-40%.

Участниците в практическия бизнес форум „MySuccess.bg in Logistics – Предизвикателство или промяна?“ научиха и как усъвършенстваните умения за водене на преговори могат да им спечелят добри партньори, да им спестят време и да им помогнат да оптимизират ефективно разходите в своя бизнес.

MySuccess.bg in Logistics – Предизвикателство или промяна? се организира от списание ENTERPRISE, с подкрепата на Българска асоциация за спедиция, транспорт и логистика и Българска стопанска камара.

Медийни партньори на форума: Bulgaria On Air TV, jobs.bg, еconomy.bg, one.bg, dariknews.bg, lex.bg.

Повече за MySuccess.bg in Logistics: http://logistics.mysuccess.bg/


За списание ENTERPRISE: www.enterprise.bg 



За допълнителна информация:

Надя Гогова
Списание "Enterprise"
тел. 02/983 5889
моб. +359 894 426 239
E-mail: nadya@enterprise.bg
web: www.enterprise.bg


За медийни запитвания:
Стоян А. Стоянов
PR Director
PRoWay Communications Agency
Моб. тел.: + 359 (879) 646 648
+ 359 (888) 889 811
E-mail: stoyanov@proway.bg



Източник:

Комуникационна агенция PRoWay

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.8669