Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
10 Април 13, 12:12 / Автор: Интер Експо Център - София
Безплатни акции за посетителите на изложението Булмедика/Булдентал, 15-17 май 2013 г.
И тази година Националната пациентска организация ще бъде партньор на изложението Булмедика/Булдентал и ще проведе скринингови изследвания за социално-значими заболявания.
И тази година Националната пациентска организация (http://www.npo.bg/) ще бъде партньор на изложението Булмедика/Булдентал (http://iec.bg/bg/event/29/bulmedika-buldental) и ще проведе скринингови изследвания за социално-значими заболявания. Изследванията ще се проведат в часовия диапазон 10.00-16.00 часа. При много силен интерес от страна на посетителите и изложителите, това време може да бъде удължено.

Ден 1 – 15 май 2013

Измерване на дишането – спирометрия

Акция:
В първия ден на Изложението (http://iec.bg/bg/event/29/bulmedika-buldental) ще бъде проведено измерване на дишането на всички желаещи. След направената спирометрия, на тези, които са сериозни пушачи и имат желание да се откажат от вредния навик, ще бъде представена иновативна технология за отказване от тютюнопушенето IQS.
Желаещите да се подложат на тази терапия ще бъдат записани за получаването на една безплатна консултация от специалисти.

Ден 2 – 16 май 2013

Метаболитен синдром и измерване на сърдечносъдов риск

Акция:
Скрининговата акция във втория ден ще протече с изчисляване на риска от заболяването диабет тип 2 - чрез анализ на телесния състав със специална апаратура и измерване на гликиран хемоглобин.
Успоредно с това ще бъдат проведени и тестове за установяване на риска от метаболитен синдром и затлъстяване. Чрез тази инициатива се цели и откриване на рискови групи пациенти. На всички изявили желание да се изследват ще бъдат дадени съвети от специалист как да контролират теглото си и да се предпазят от затлъстяване.
Във връзка с предстоящия Мeждународен ден на хипертонията (17 май), в рамките на скрининговата акция ще бъде измервано и артериалното налягане и ще се изчислява сърдечносъдовият риск. Предразположените към сърдечносъдови заболявания ще получат специални книжки за правилно хранене за здраво сърце, изготвени от Дружеството на кардиолозите, като те ще бъдат насочвани към допълнителна консултация със специалисти.

Ден 3 – 17 май 2013

Хронични вирусни хепатити

Акция:
На всички желаещи ще бъдат направени скринингови тестове за хепатит B и C. При поява на положителен и/или съмнителен резултат, хората ще получат на място консултация от медицински специалист, както и печатни материали за заболяването. Тези пациенти ще бъдат насочвани и към по-задълбочени изследвания в лаборатория и консултация с гастроентеролог.

Повече информация за изложбата БУЛМЕДИКА/БУЛДЕНТАЛ на www.bulmedica.bg

За Контакти:llitcheva@iec.bg

Източник:
www.iec.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5583