Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Музика

Вземи в gLOG
16 Април 13, 09:27 / Автор: Камерна сцена Пловдив
Концерт на китарно дуо Веселин Койчев – Цветан Недялков
Концертът е насрочен за 18 април от 19 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Ще звучат както авторски пиеси, така и произведения на Астор Пиацола, Пако де Лусия, Ал ди Меола, Чък Кърия, Майлс Дейвис, Джеръм Керн и други.
С китарното дуо на безкомпромисните Цветан Недялков и Веселин Койчев е последната музикална среща, която „Камерна сцена Пловдив” предлага на ценителите в пролетния си сезон.

Концертът е насрочен за 18 април от 19 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Ще звучат както авторски пиеси, така и произведения на Астор Пиацола, Пако де Лусия, Ал ди Меола, Чък Кърия, Майлс Дейвис, Джеръм Керн и други.

Очарование, романтика и магия, пъстра смесица от звуци и емоции, поднесени с виртуозно майсторство – това са само част от отзивите за изпълненията на Койчев и Недялков. Изключителната китарна техника и усетът към импровизация правят музиката им жива, разпознаваема и запомняща се.

И двамата са популярни музиканти. Веселин Койчев е име, с което Пловдив неслучайно се гордее. Ръководител на легендарната джаз формация „Бели, зелени и червени”. Автор е на джаз, поп, симфонична и театрална музика, обработки на фолклорна музика, аранжименти и оркестрации. Изявявал се с най-големите имана на българския джаз, както и с емблематични световни джазмени. В дискографията му са 9 албума, представил се на 1000 концерта на всички форуми на джаза у нас, но и в Гърция, Сърбия, Русия, Македония, Кипър, Мароко, Финландия, Италия, Англия и др. Преподава китара в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” и в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Цветан Недялков е от група Ку-ку бенд. Той е един от хората, които дават облика на формацията и правят разпознаваем звука й. С Ку-ку бенд има 19 албума, 13 национални турнета с над 500 концерта. Свирил е с множество световни музикални величия като Манхатън Трансфър, Mецофорте, Инкогнито, Дзукеро, Планет Екс и др. Преподава джаз и поп китара в Националната музикална академия “Панчо Владигеров”.

Дуото представи програмата си с огромен успех първо на „Аполония”, а след това и в „Студио 5” през 2012 г.

Концертът им на „Камерна сцена Пловдив” се осъществява с подкрепата на фирма „Дерони” и Община Пловдив – кандидат за Европейска столица на културата 2019 г.

За Контакти: Камерна сцена Пловдив

Източник:
http://www.facebook.com/ChamberScenePlovdiv

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.9752