Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Автомобили и горива

Вземи в gLOG
17 Април 13, 11:55 / Автор: Shell Bulgaria
Димо Алексиев става ментор на отбора на Технически университет – Варна за Shell Eco-marathon 2013
Актьорът от Драматичен театър - Варна ще подкрепя и мотивира студентите в подготовката им за европейските финали на състезанието
Актьорът от Драматичен театър – Варна Димо Алексиев се присъедини към инициативата Shell Eco-marathon. Той ще бъде ментор на студентите от Технически университет Варна, и ще подпомага и мотивира отбора по пътя им към европейския финал на Shell Eco-marathon 2013.

Димо Алексиев се присъедини към каузата на студентите за енергийна ефективност и икономия на гориво в транспорта, защото той лично споделя техния устрем към интелигентен начин на придвижване и чиста околна среда. „Проектът ме впечатли със силно с иновативния си характер, модерната си инженерна мисъл, амбицията да подобри средата, в която хората живеят, и да посрещне световните енергийни предизвикателства на бъдещето. Немалка роля в решението ми да се включа като ментор на Технически университет - Варна има и фактът, че двигател на тази инициатива са младите български таланти. Гордо заставам в подкрепа на студентите и ще се старая да им бъда полезен с лични контакти, опит и мотивация в процеса на конструиране на автомобила на бъдещето“, заяви българският актьор.

Пред Димо стои нелеката задача да вдъхнови отбора за достойно представяне в Shell Eco-marathon 2013 и по отношение на тяхната кандидатура за допълнителните награди извън пистата. Сред тях са и обявените вече два нови приза - Енергийно предизвикателство на Shell за студенти и наградата Shell Helix за енергийно ефективна смазочна система. Поставените от Shell Eco-marathon задания провокират студентите да се замислят по глобални въпроси като бъдещето на енергията, развитието на ефективни и по-екологично ориентирани транспортни решения, намаляването на въглеродните емисии и опазването на околната среда.

Димо Алексиев смята, че варненските студенти приемат амбициозните задачи на Shell Eco-marathon като вълнуващо предизвикателство, с което да се справят. Те усилено подготвят своите разработки за допълнителните награди извън пистата и значително напредват с работата по автомобила си.

Тази година студентите от Варна ще се състезават с електромобил, задвижван изцяло с електрическа енергия от градската мрежа. Основната конструкция на купето на автомобила е почти готова и притежава форма, която подобрява аеродинамиката на превозното средство с цел икономия на енергия. Завършени са също спирачната система на колата и нейното задвижване.

Автомобилът ще бъде представен на 29 април 2013 г. в София, заедно с автомобилите за Shell Eco-marathon Европа 2013 на участниците от Технически университет – София и Професионална гимназия по селско и горско стопанство, гр. Чепеларе.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1123