Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
17 Април 13, 12:03 / Автор: Интер Експо Център - София
Българските мебели имат силно изразена идентичност
На работна закуска бяха дискутирани актуалните проблеми в българското мебелното производство и бяха представени предстоящите мебелни изложения в София
„Потребителите трябва да познават високия стандарт, за да го потърсят!“ – това сподели г-н Марин Генов – член на УС на БКДМП и управител на ГЕНОМАКС ООД (http://www.genomax.eu/) по време на работна закуска за тенденциите в мебелния дизайн през 2013г. Дискусията бе организирана , за да провокира обсъждане на проблемите в мебелния бранш и да анонсира предстоящите специализирани изложения ТЕХНОМЕБЕЛ (http://technomebel.bg/bg) (специализирано изложение за машини, материали и съоръжения за дървообработващата и мебелната индустрия) и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ (http://furnitureexpo.bg/bg)(изложба на български мебели и аксесоари за обзавеждане). Те ще се проведат между 23-ти и 27-ми април 2013г. в Интер Експо Център – София ще покажат ефектни решения в производството и тенденциите в дизайна. 122 директни изложители и над 200 подизложители ще представят двете изложения. На обща изложбена площ над 11 500 кв.м ще бъдат демонстрирани продукти и услуги на фирми от България и от Гърция, Италия, Македония, Румъния, Полша и Турция. Своите продукти ще покажат 12 фирми сертифицирани с маркетинговия знак Проверени Български Мебели.

Модератор на дискусията бе главния редактор на сп.“Наш дом“ (http://www.nashdom-bg/)– г-жа Антоанета Баева, която сподели мнението, че днес българинът в никакъв случай не търси евтините мебели , независимо колко му е трудно. Търсят се умни мебели – универсални и практични. Важни са също така и аксесоарите.

„Българинът е индивидуалист в избора на мебели“ – заяви на срещата с медиите изп. директор на Браншовата камара на дървообработващата промишленост (БКДМП) Елица Ненчева. По думите на Ненчева, изборът често е продиктуван от финансите, но все пак организацията отчита ръст в оборотите и експорта, спрямо 2011-та година. Около 20 000 души работят в мебелната промишленост като главно това са фирми в провинцията, „което ни прави важен работодател", допълни Ненчева, цитирана от авторитетното издание http://citybuildhome.bg

„Дизайнът на мебели трябва да е все по-екологичен, да пестим природата и да използваме екоматериали.", сподели доц. Нено Тричков-декан на факултет „Горска промишленост" в Лесотехническия университет. Дия Николова (http://www.dia-design.net/)и Волен Валентинов (http://cherga.org/bg/designer-in-cherga/volen-valentinov.html), представители на българската група за дизайн ЧЕРГА (http://cherga.org/), отбелязаха колко е важна стабилната връзка на дизайнерите с браншовата камара и необходимостта от партньорство с мебелните производители за да бъдат качествено представени добрите идеи и защитени авторските права на творците. По време на изложенията те ще предоставят безплатни професионални консултации. Реставрации на стари мебели, специални изненади за децата и награда – ваучер на стойност 500лв. за продукт от фирмата победител в посетителския вот за „Българска мебел на годината“ очаква един от гласувалите посетители, който ще бъде избран с томбола. Работното време на изложенията е 23, 24, 25 и 26 април (вторник, сряда, четвъртък и петък) от 10ч. до 18,30, вход – 2 лв., а на 27 април (събота) от 10ч. до 16ч. ВХОД СВОБОДЕН!

За Контакти: nvaneva@iec.bg

Източник:
www.iec.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4659