Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Транспорт и спедиция

Вземи в gLOG
23 Април 13, 09:04 / Автор: ЖЕФКО
ЖЕФКО: резултатите за 2012 г. и перспективите за 2013 г. – устрем към разширяване
Групата ЖЕФКО (GEFCO Group), лидер в логистиката за производители, отчете 3.6 млрд. евро оборот за 2012 г. Този резултат потвърждава устойчивото развитие на Групата, защото оборотът е почти колкото през 2011 г. Приходите от дейността са 109 млн. евро или 3% от оборота. Групата ЖЕФКО продължава да се разширява на целевите международни пазари като за 2013 г. планира постигане на още по-добри резултати. Дори и в светлината на несигурна икономика, ЖЕФКО поддържа удовлетворяваща доходност. Постигна се значителен напредък в международното разрастване, чрез развиване на 5-те основни дейности: Сухопътен транспорт, Морски транспорт, Складово управление и опаковки за многократна употреба, Логистика на автомобили, Митническо и данъчно представителство. Трамплинът, който изстрелва Групата в челната редица глобални оператори, е ноу-хау в сектора на автомобилната логистика.
Париж, 22 Април 2013 – Лидерът в автомобилната логистика и логистиката за производители, Групата ЖЕФКО отчете 3.6 млрд. евро оборот за 2012 г. – почти колкото през 2011 г. Приходите от дейността са 109 млн. евро или 3% от оборота. Групата ЖЕФКО продължава да се разширява на целевите международни пазари като за 2013 г. планира постигане на още по-добри резултати.

Усилената работа на търговските звена за основните пазари, едновременно с предимствата на съответните браншове и географско разположение, позволиха на ЖЕФКО да продължи да е печеливша компания, въпреки негативното влияние на икономическата криза.
Дори и в светлината на несигурна икономика, Групата ЖЕФКО поддържа удовлетворяващо ниво на доходност, отразяващо се в оптимизацията на проектите. Постигна се значителен напредък в стратегията за международно разрастване, чрез развиване на структура за петте основни дейности: Сухопътен транспорт, Морски транспорт, Складово управление и опаковки за многократна употреба, Логистика на автомобили, Митническо и данъчно представителство.

Стратегия, водена от диверсификация на дейностите на Групата

Трамплинът, който изстрелва Групата в челната редица глобални оператори, работещи в различни сектори, е ноу-хау в сектора на автомобилната логистика.
Този уникален опит се предоставя в полза на производителите от браншове като космонавтика, производствено оборудване и специализирана дистрибуция. Постъпленията от основни международни клиенти се увеличават. През 2012 г. те достигнаха до 1.524 млрд. евро, което е 42% от общия оборот (за сравнение – през 2011 г. са 38% от оборота).

Подкрепа за развитието на индустриалните клиенти

ЖЕФКО подкрепя своите индустриални клиенти през цялата 2012 г. като постоянно се търсят ефикасни и иновативни решения и се адаптират към специфичните клиентски изисквания.
ЖЕФКО е с признат опит в логистичното проектиране, мултимодалния жп транспорт и персонализираните решения. Компанията, също така, разполага с гъста мрежа и капацитет за разрастване на пазари, на които се разширяват съответните клиенти. Това позволява на Групата да ги подкрепя и навреме да предвижда амбициозните им планове за развитие.

Международна експанзия, насочена към приоритетни пазари

Година след година операторът на най-голямата частна транспортна мрежа в Европа ЖЕФКО се разширява в региони с голям потенциал за развитие. Но успоредно с това компанията продължава да е здраво стъпила на пазарите на високо-индустриализирани страни в Западна Европа.
* Чрез широкото си присъствие в Централна Азия, Централна и Източна Европа и в Близкия Изток, ЖЕФКО е в състояние да инвестира в динамичността на тези райони, тъй като там растежът на Групата за 2012 г. достигна 17%. Освен това ЖЕФКО работи и чрез двете си съвместни предприятия: EMMA (Eurasia MultiModal Alliance, базирана в Рига) и АЛГАЙ - оператор, специализиран в логистиката на автомобили, базиран в Москва.
* С 10-годишно присъствие в Русия, седем бази и над 300 служители, ЖЕФКО Русия отбелязва близо 11% растеж през 2012 г. С консолидиране резултатите на съвместното предприятие АЛГАЙ, за 2012 г. ЖЕФКО отбеляза 22% ръст в Русия. Катализатор за постигането на тези резултати са автомобилният и индустриалният сектор, както и търговията с Източна Европа и Централна и Източна Азия.
* За да се позиционира в потоците между Близкия Изток, Африка и Азия, ЖЕФКО създаде наскоро свое звено в Дубай. ЖЕФКО Близък Изток ще отговаря за разцвета на търсенето в сектори като дистрибуция на автомобили, търговия на дребно, енергетика, производствено оборудване. ЖЕФКО в Дубай укрепва присъствието на Групата в района, където и преди това имаше търговски представителства.
* С откриването на свое подразделение в Южноафриканската република през 2012 г. ЖЕФКО разшири още повече влиянието си и стартира седмична групажна услуга LCL (Less than Container Load) по море между Европа и Северна Африка.
* В Източна Азия оборотът на ЖЕФКО се увеличи с 20% през 2012 г. ЖЕФКО работи в Китай чрез четири предприятия. ЖЕФКО Китай и ЖЕФКО Хонг Конг са специализирани в решенията „от врата до врата” за морски и въздушен транспорт и в общо обслужване на автомобилната индустрия. Съвместното предприятие Донгфенг ЖЕФКО осигурява ефективни логистични операции в новия склад за части на Dongfeng Peugeot-Citroën Automotive (DPCA) в Пекин. А от своя страна, съвместното предприятие Шенжен Миншенг ЖЕФКО Лоджистикс управлява междуфирмената и вътрешнофирмена логистика в CAPSA – завода на PSA в Шенжен.
* ЖЕФКО продължава да подкрепя клиентите си в Южна Америка и в частност - Бразилия, където автомобилната индустрия се разраства стремглаво. Освен това, за бразилските производители, изнасящи за Европа, ЖЕФКО предлага решения, които включват логистично проектиране, транспорт и митническо представителство. ЖЕФКО има капацитета да предлага решения „от врата до врата” и бутикови услуги за огромния бразилски пазар.

Посветени на амбициозна стратегия

Групата се разраства както в географски аспект, така и в нови отрасли. И в този случай основният ключ за успеха е да се хармонизира оперативната ефективност на глобално ниво.
Компанията ЖЕФКО е започнала редица проекти за подобряване на постигнатите резултати. Част от пътищата за реализацията са: оптимизиране на информационната система; ускорено развитие, базирано на широк географски обхват и най-вече чрез увеличена оперативност; търговска синергия. Друг начин за постигане на добри резултати са структурни промени в Групата, които осигуряват възможности да се откликва на изискванията на нарастващата глобализация.
За Групата ЖЕФКО, чиято цел е да се превърне в лидер в товарните превози, 2013-та обещава да е решаваща година.
Подкрепата и ресурсна обезпеченост, осигурени от страна на Руските железници, считано от 20 декември 2012 г. предоставя на Групата изключителни перспективи.
През следващите пет години ЖЕФКО ще се стреми да стане лидер в логистиката за производители на най-бързо развиващите се световни пазари.

За Контакти:

PR Point / Cohn & Wolfe
+359 (0)2 943 87 04
info@prpoint.bg

Източник:
www.gefco.net

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1309