Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

Вземи в gLOG
23 Април 13, 16:50 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Български и словенски предприемачи осъществиха проект за развитие на успешни бизнес модели и пазарно разрастване
В рамките на шест семинара по проект „Иновативни знания без граници“ представители на малкия бизнес в България и Словения обменяха опит и идеи за успешен бизнес
Заключителна пресконференция по проект „Иновативни знания без граници“ представи днес постигнатите резултати от реализирането на 6 обучителни срещи между български и словенски предприемачи. 135 представители на малкия бизнес от двете страни споделяха опит, добри практики и идеи за бизнес развитие по време на 3 семинара в Словения и 3 в България.

В рамките на проекта се проведе проучване за развитието на предприемачеството и малкия бизнес в Словения и България. Като заключение от направените анализи може да се отбележи, че Словения е страна с добре развиващ се малък и среден бизнес, което до голяма степен се дължи на силно застъпеното предприемаческо мислене, геостратегическото местоположение и активното стимулиране на предприемачески инициативи. Друг важен елемент е качеството на труда и високата степен на експертиза сред работещите. В Словения съществуват много на брой малки предприятия с добре развит бизнес модел, които постигат висок оборот и солидни печалби, въпреки малкия брой служители. „Това е и причината да изберем Словения за наш партньор по проекта. Считаме, че обменът на опит между български и словенски предприемачи и ментори донесе висока добавена стойност за нашите компании. Възнамеряваме да продължим да подпомагаме обмена между тях и активно да насочим усилия за подпомагане на българските компании, за да постигнем устойчивост на резултатите и развитие на изграденото партньорство”, сподели Надя Ташева, ръководител на проект „Иновативни знания без граници“.

Експертите по проект „Иновативни знания без граници“ изготвиха и 3 адаптирани модела за обучение на предприемачи по програми Top Class Plus, Top Class Advanced и Top Class Finance. Top Class програмите съдържат специално разработени модули, от които се нуждае всеки бизнес в началното си развитие. Те са практически насочени и създадени след години проучвания и работа с предприемачи. Специално предимство при тях е не само постоянният контакт с ментори, а и с бизнес личности, реализирали своя успешен модел в страната, региона и на международния пазар. Програмите са възможност за обмен на опит извън границите на страната и съдействат на предприемачите да стъпят на чужди пазари.

Изградена и функционираща онлайн система за обмен на данни – Екстранет, създава благоприятна среда за установяване на нови контакти и бизнес възможности между участниците в проекта. Системата е BCSocial и е създадена от словенските партньори по проекта Zavod mreža podjetništva – CEED Словения.

За проект „Иновативни знания без граници”
Проектът се изпълнява от CEED България и Zavod mreža podjetništva – CEED Словения по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG051PO001-7.0.01 „БЕЗ ГРАНИЦИ – КОМПОНЕНТ 1”. Проектът се реализира в рамките на 12 месеца, а основната му цел беше да повиши капацитета и да насърчи предприемаческия потенциал на малкия и среден бизнес в България. В рамките на проекта се проведоха 3 срещи в Словения и 3 в България, по време на които българските предприемачи се срещнаха с представители на словенския бизнес, с експерти от различни сфери и ментори, които ще споделят с тях успешния си опит.

За допълнителна информация:
Диана Чобанова
PR Expert
PRoWay Communications Agency
Mob: + 359 (879) 931 336
E-mail: d.chobanova@proway.bg

„Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Фондация „Център за предприемачество и управленско развитие – България” носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Министерство на труда и социалната политика.”



Източник:

Комуникационна агенция PRoWay


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.175