Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

26 Април 13, 11:54 / Автор: Infozone
Българското мобилно приложение Infozone стъпва на пазарите в Сърбия и Черна гора
Това е първия по рода си софтуер за услуги, базирани на местоположението, разработен в България
Българското мобилно приложение Infozone започва своята международна експанзия с излизане на пазарите в Сърбия и Черна гора. Това ще стане чрез сключването на договор с локален партньор от Сърбия – Небойша Василич, който ще подготви и адаптира софтуера за стартиране на дейност в тези страни. Първата държава извън България, в която официално ще заработи Infozone, е Черна гора, която е избрана поради предстоящия силен туристически сезон и концентрирането на бизнеси, които могат да се възползват от платформата за мобилен маркетинг и услуги базирани на местоположението. През лятото населението на страната нараства значително, поради наплива на туристи, основно от Сърбия и Русия.

Infozone е първото по рода си българско приложение, предлагащо услуги, базирани на местоположението (LBS – Location Based Services). Използвайки информация за локацията на потребителя, то му предоставя разнообразна информация за заобикалящите го търговски обекти, заведения, исторически паметници и т.н. Чрез Infozone всеки притежател на Android* – базиран смартфон може не само да се информира за обектите, намиращи се в близост до него, а и да научи повече за тях, да види снимки, както и да им се обади направо чрез вградената click-to-call функционалност на приложението. Чрез Infozone потребителят може да се възползва също от различни промоционални предложения на търговските обекти. В добавка към мобилния софтуер, функционира и уеб порталът http://infozone.bg/, който също предоставя информация за търговските обекти, включени в системата. Засега приложението е достъпно във версия за мобилната операционна система Android, а в процес на разработка е и неговата версия за iOS. Infozone е продукт на фирма Калатори ООД.

„Ние винаги сме били убедени, че Infozone притежава потенциала, да се наложи в бъдеще като сериозен международен проект и още от създаването на приложението сме го замислили и разработвали с тази визия. Затова и настоящото излизане на регионалния пазар е от особена важност за екипа ни, показвайки че сме на прав път и че в лицето на Infozone България може да излъчи един успешен технологичен проект на световно ниво“ - заяви Емилиян Енев, създател на проекта и управител на фирма Калатори ООД.

Със стъпването си на пазара в Черна гора мобилното приложение ще бъде изцяло преведено на английски език, за да е достъпно за международни потребители като универсален инструмент за локално търсене. С това екипът ще подсигури и по-лесната бъдеща експанзия на проекта в други страни по света.

Infozone може да бъде свалено безплатно на всяко Android устройство от следните адреси:
https://play.google.com/store/apps/details?id=info.bulgaria
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teracomm.amarket

* - Android и iOS са търговски марки на уважаваните от нас компании

Източник:
http://infozone.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.155