Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
24 Април 13, 18:08 / Автор: Интер Експо Център - София
Българска мебел на годината 2013
Третото издание на конкурса за най-добра мебел, произведена в България, ще е основен акцент на СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ и ТЕХНОМЕБЕЛ
Третото издание на конкурса за най-добра мебел, произведена в България, ще е основен акцент на СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ и ТЕХНОМЕБЕЛ

Откриването на изложенията ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ на 23 април 2013 г. в изложбения комплекс на София ще е съпътствано от церемония по награждаване на победителите в конкурса „Българска мебел на годината 2013”. Оценените продукти ще бъдат представени на Подиума на победителите. Петчленно жури от независими дизайнери и архитекти, уважавани в бранша, което се избира всяка година, месец преди датата на конкурса ще оценява по иновативност, комфорт, ергономичност, естетичен вид, функционалност и практичност.

Регистрирани вече за участие в конкурса са:
• ХЕГРА Д ООД – Фирмата е специализирана в производството на матраци, легла и спални за бита и хотелско обзавеждане. Специално за нуждите на хотелиерството е създаден типът “Матрак върху матрак”, характерен със своя комфорт и красив външен вид.
• Мебели КАН е една от търговските марки на „КАН Учтехспорт България”ООД, създадена през 1991 година като първата частна компания в България за производство на мебели за училища и спортни стоки. Голяма част от продуктите са проектирани специално за нуждите на децата, за тяхната безопасност и удобство, като са съобразени със стандартите в Европа и България от специалисти в различните области.
• ЗОРА СТИЛ предлага търговско обзавеждане по индивидуален дизайн на клиента за магазини и търговски обекти. Дизайнерите на компанията предлагат цялостна концепция за обзавеждането на дома, офиса, магазина, съобразена с конкретните нужди и предпочитания. Във всеки продукт е заложена концепцията за уют, красота, уникално излъчване, естетика. Фирмата разполага със собствен цех за боядисване и полиране на мдф, масив и фурнири, цех за изработка на метални изделия с камера за прахово боядисване.
• НЕКРАТО ООД – производител на матраци “Paradise”. Широката гама от над 20 модела – еднолицеви, двулицеви матраци и тапицирани легла – тип “Френско легло” са произведени от висококачествени и екологично чисти материали, които гарантират спокоен и здравословен сън. Всички модели са произведени с най-модерни линии машини от световноизвестни фирми.
• ЧУЧУЛАЙН ООД – уникални мебели по индивидуален проект, със съвременен дизайн и функционалност. Компанията предлага цялостно обзавеждане на офиси, заведения, магазини, хотели, барове и апартаменти.
• ТОТАЛ М ООД е българска фирма, създадена в края на 1990 г. в гр. Шумен, стартирала с производството на тръбна мека мебел. Утвърдила се като един от водещите производители на магазинно оборудване в страната, днес компанията е разширила производството си и разработва спални комплекти, портманта, стоящи закачалки, холови системи и др. Всички стандартни изделия са със собствен дизайн, разработен от дизайнерите на фирмата.
• МЕБЕЛ СТИЛ ООД – най-големият български производител на тапицирана мебел. Модерните машини в производството, както и отличният екип от технолози и конструктори превръщат компанията в лидер на пазара. С отличните цени, перфектно качество и уникален дизайн фирмата е предпочитан партньор на редица европейски и почти всички български вериги магазини за продажба на мебели.
• ПРОЛАЙН ООД – лидер в проектирането и производството на корпусни мебели. Високотехнологичното оборудване, с което разполага фирмата, позволява да се проектират и произвеждат мебели с различни форми - прави, начупени или овални от различни видове материали - ПДЧ, MDF, естествен фурнир, HPL и др.
• ФАБРИАНО ООД – повече от 16 години фирмата съчетава функционалността и удобството с актуалните акценти в мебелния свят. Специализирана в проектирането на класически мебели и на мебели с модерна и изчистена линии, компанията цели най-доброто съчетание на форми, цветове, осветление, удобство и не на последно място функционалност на създадения интериор.
• ВИЗА ТРЕЙД ООД - “Viza Living” е наложена марка за съвременни мебели от масивна дървесина и фурнир и плъзгащи и интериорни врати. На българския пазар фирмата работи с избрани архитекти и интериорни дизайнери за обзавеждане на частни резиденции, хотели, офиси, клубове и ресторанти, предоставяйки цялостни интериорни решения.

Организатори на „Българска мебел на годината 2013” са Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост, съвместно с Агенция Булгарреклама и списание MD – мебелен дизайн.

Голям интерес регистрира и инициативата УЧИЛИЩЕ ЗА ДИЗАЙНЕРИ 2013 г. Организиран от Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост, в конкурса участват студенти, които се регистрират с една мебелна единица – стол, маса, легло, секция, мека мебел и т.н. Регистрационна карта за участие и 3D изображение на мебелния продукт могат да изпратят всички заинтересовани студенти. Десет финалисти ще бъдат избрани според иновативността на продукта, комфорта, ергономичността и естетичния вид. Ще бъде взета под внимание функционалността и практичността на проекта.

На специализираните изложения посетителите ще се срещнат с производители и ще имат възможност да договорят най-изгодните за покупка. Всички алтернативи за пространството – събрани на едно място - ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ 2013.

Интер Експо Център – София очаква своите посетители на 23, 24, 25 и 26 април от 10 до 18 ч., а на 27 април от 10 ч. до 16 ч.

Актуална информация за събитията следете на сайта на изложбения комплекс www.iec.bg, както и в социалните мрежи Facebook, LinkedIN и YouTube

За Контакти: nvaneva@iec.bg

Източник:
www.iec.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1439