Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

Вземи в gLOG
26 Април 13, 05:33 / Автор: Shell България
Министърът на образованието, младежта и науката проф. Николай Милошев става патрон на родните участници в Shell Eco-marathon 2013
25 април 2013 г., София

Министърът на образованието, младежта и науката проф. Николай Милошев става патрон на българското участие в Shell Eco-marathon 2013. За трета поредна година оглавяваното от него ведомство обявява подкрепата си за българските студенти и ученици, които ще се включат в международната надпревара за енергийно ефективни автомобили.

„Радваме се, че във времето тази образователна инициатива разширява обхвата на участниците от България, като освен университети, за първи път включва и средно техническо училище. Надяваме се техният пример да бъде последван от нови участници от страната ни. По този начин още в ранните етапи на своето обучение бъдещите инженери на България получават достъп до иновации и авангардни технологии и се учат да претворяват знанията от часовете и лекциите в практически умения. Именно тук огромна роля играе взаимодействието между бизнеса и образованието“, коментира проф. Николай Милошев.

”Радва ни фактът, че ангажиментът на Министерството на образованието, младежта и науката към участието на български университети и технически средни училища в Shell Eco-marathon е устойчив. Подкрепата на министъра е силен стимул за настоящите участници и ни помага в процеса на привличане на нови университети и средни училища, които да се включат в надпреварата. Вярваме, че това е отлична възможност, от която трябва да се възползват повече български образователни институции“, заяви Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

В тазгодишното издание на Shell Eco-marathon ще се включат три български отбора, формирани от студенти от Техническите университети в София и Варна и ученици от Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н. Вапцаров” в гр. Чепеларе. Oтборите са във финалната фаза на своята подготовка и вече стартират първите тестове на возилата.

И трите български отбора в Shell Eco-marathon Европа 2013 ще бъдат готови да представят своите коли пред публика на 29 април 2013 г. в София по време на специално организирано за целта събитие.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.1315