Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

Вземи в gLOG
26 Април 13, 05:37 / Автор: Заедно в час
Как традициите оживяват с децата от 15.СОУ в София
На 25 април от 13.00 часа в библиотеката на 15.СОУ "Адам Мицкевич" в столичния квартал „Надежда” ще бъде отбелязан месеца на космонавтиката с кръгла маса и презентация за живота на Николай Коперник - полски астроном и приноса му към науката.
На 25 април от 13.00 часа в библиотеката на 15.СОУ "Адам Мицкевич" в столичния квартал „Надежда” ще бъде отбелязан месеца на космонавтиката с кръгла маса и презентация за живота на Николай Коперник - полски астроном и приноса му към науката.

Учениците сами са подготвили информацията за този велик учен от времето на Ренесанса, и ще влязат в открита дискусия за постиженията му със заместник директора на полската мисия Ярослав Джеджиц, директорката на полския информационен център и директорката на училището към посолството на Полша – официални гости на събитието.Г-жа Катя Никова, Г-жа Светла Димитрова - началник отдел в РИО София - град, Моника Златкова - старши експерт в РИО София - град, Катя Никова – държавен експерт, дирекция „ККСО”, инж. Димитър Димов, кмет на район Надежда и всички директори на училища и детски градини от района, също са поканени да присъстват на кръглата маса.

Ваня Минева, директор на 15.СОУ, сподели, че всяка година училището отбелязва по специален начин Великденските празници, и тази година отново на 25 април - Деня на отворените врати ще бъде под мотото "Ние празнуваме Великден". Ренета Богданова – учител от програма „Заедно в час” допълва, че всички ученици много се вълнуват и с нетърпение очакват този наистина различен за тях ден. Децата от всички клубове по проект „УСПЕХ” ще представят своята дейност. Шестгодишните ще покажат кулинарна изложба, изработена от тях и родителите им по повод Великден. В Деня на отворените врати те сами на място ще приготвят предястия от яйца под формата на пиленца и гъбки. Учениците от Театрално студио "Светулка" към училището ще представят театрална постановка. Клуб "Работилница за чудеса и фантазии" ще боядисват великденски яйца. Децата от Клуб "В света на боичките" ще правят картички и оригами на великденска тематика. Клуб "Боратино" ще постави куклен театър. В Клуб" Магията на преждите и конците" ще творят полетни цветя от конци. В честването на Великденските празници ще участват общо 245 ученика от 26 клуба.

Великденският празник ще приключи с концерт, изнесен от 5 и 6 годишните деца на 15 СОУ “Адам Мицкевич” с ръководител г-жа Арсова.
Чрез всички тези инициативи и клубове училището се включва в Пътуващ семинар на РИО на тема "Нека споделим училищни политики за работа с учениците в свободното им време, споделяне на добри практики и училищни традиции”, и представя разнообразните таланти на възпитаниците на 15.СОУ.

Източник:
zaednovchas.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1651