Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

26 Април 13, 05:43 / Автор: AMI Communications
LG ОБЯВИ ФИНАНСОВИТЕ СИ РЕЗУЛТАТИ ЗА ПЪРВОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 2013 г.
Доброто представяне отразява рекордно високите доставки на смартфони
СОФИЯ, 25 април 2013 г. - LG Electronics (LG) обяви днес добри финансови резултати за първото тримесечие на 2013 г. благодарение на високите продажби на смартфони, достигащи 10.3 млн. единици за периода януари-март. Това е най-високият показател за компанията от навлизането и на пазара на мобилни устройства. По-силното от очакваното представяне на LG в дивизията на мобилните комуникации неутрализира по-слабите резултати в областта на устройствата за домашно забавление.

Оперативната печалба за първото тримесечие възлиза на 350 млрд. корейски вона (322.88 млн. щатски долара). Чистият приход на компанията е 22 млрд. корейски вона (20.30 млн. щатски долара). Двата показателя бележат лек спад спрямо същия период миналата година. Въпреки това приходите през първото тримесечие нарастват с 6.8% на годишна база, достигайки 14.10 трилиона корейски вона (равняващи се на 13.01 млрд. щатски долара), главно благодарение на по-доброто представяне на пазара на мобилните комуникации.

Приходите на LG Home Entertainment Company от 5.17 трилиона корейски вона (съизмерими с 4.77 млрд. щатски долара) спадат на годишна база поради по-ниските продажби на плазмени телевизори и ИТ продукти. Спрямо същия период на миналата година продажбите на LCD телевизори се увеличават в Европа и развиващи се пазари, като Китай и ОНД. Оперативната печалба на компанията от 30 млрд. корейски вона (27.68 млн. щатски долара), макар и по-ниска от миналата година, се увеличава в сравнение с предишното тримесечие. Въпреки прогнозите пазарът на телевизори и ИТ продукти да остане в застой, LG очаква по-силни резултати с пускането на новата гама телевизори 3D Smart TV и ULTRA HD TV.

Резултатите на LG Mobile Communications Company се подобряват значително през първата четвърт на годината, като отбелязват приходи от 3.21 трилиона корейски вона (2.96 млрд. щатски долара), благодарение на доставките на смартфони в размер на 10.3 млн. единици. Това означава увеличение на приходите с 28.5% спрямо същия период на миналата година. Силните продажби на LTE смартфони като Optimus G и Optimus G Pro, заедно с 3G смартфоните, включително серията Optimus L Series and Nexus 4 допринасят за подобрените резултати. Оперативната печалба на компанията се увеличава почти четирикратно в сравнение със същия период на миналата година. Тя възлиза на 133 млрд. корейски вона (122.9 млн. щатски долара) благодарение на силните приходи и подобрените производствени разходи. Компанията очаква да увеличи доставките и продажбите и през второто тримесечие. Тогава се очаква световната премиера на серията Optimus L SeriesII със своя 5,5-инчов модел Full HD IPS Optimus G Pro, насочена към 3G пазари, и серията Optimus F Series в страните с 4G LTE мрежи.

Продажбите на LG Home Appliance Company през първото тримесечие на 2013 се увеличават с 11% спрямо същия период на предходната година. Те достигат 2.81 трилиона корейски вона (2.59 млрд. щатски долара), най-вече благодарение на подобрените продажби в САЩ, Централна Америка и Близкия Изток. Спадът от 29% в оперативната печалба на годишна база до 102 млрд. корейски вона (94.10 млн. щатски долара) отразява увеличените инвестиции в изследователска и развойна дейност и маркетинг. Чрез разнообразие от продукти и усъвършенствана продуктова линия LG насочва усилията си към подобряване на конкурентоспособността и лидерството на пазара в условията на намалено търсене в глобален мащаб.

LG Air Conditioning and Energy Solution Company отчита приходи от 1.23 трилиона корейски вона (равни на 1.14 млрд. щатски долара) в първото тримесечие, като резултат от подобреното представяне в Близкия Изток и Югоизточна Азия. Благодарение на успешните нови продукти в оперативната печалба почти няма промяна на годишна база - тя възлиза на 73 млрд. корейски вона (67.34 млн. щатски долара) въпреки повишените разходи за изследователска и развойна дейност. LG очаква подобрение в продажбите и рентабилността на компанията с въвеждането на по-енергийно ефективни и специфични за местните пазари климатични продукти.

Бележка за обменните курсове през първото тримесечие на 2013 г.
От началото на първото тримесечие на 2013 г., LG Electronics разглежда LG
Innotek като свое дъщерно дружество, съгласно влезлите в сила за Корея Международни стандарти за консолидирани финансови отчети - K-IFRS 1110. Компанията представя сравнителни финансови резултати в съответствие с новите изисквания за оповестяване. Стойността в корейски вона се преизчислява в американски долари по осреднения курс за трите месеца от съответния период: 1,084 корейски вона за 1 щатски долар (първо тримесечие на 2013 г.)

За Контакти:

Тони Стойкова
AMI Communications
+359 892 256 188
toni.stoykova@amic.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.7975