Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

30 Април 13, 18:16 / Автор: Anett & Co.
Международен интерес към изборните прогнози след зачестилите политически скандали
Само две седмици делят българския народ от предстоящите парламентарни избори за народни представители в Четиридесет и второто народно събрание. Политическата ситуация в страната за пореден път е силно напрегната и динамична. Това пробужда и сериозен международен интерес към изборните прогнози след зачестилите политически скандали.
Само две седмици делят българския народ от предстоящите парламентарни избори за народни представители в Четиридесет и второто народно събрание. Спечелилите народни представители ще получат възможността да изберат министерски съвет, който ще бъде осемдесет и деветото по ред правителство, което ще наследи служебното осемдесет и осмо правителство, назначено от президента Росен Плевнелиев.

Политическата ситуация в страната за пореден път е силно напрегната и динамична. Непрекъснатите разкрития и все по-сериозни политически скандали внасят голяма неяснота в изхода на предстоящия вот. Интерес към предстоящите избори проявяват дори световните букмейкъри, като лондончаните от Унибет вече са пуснали залози за това коя партия ще е водеща в следващото народно събрание.

Последните скандали около подадения сигнал на Сергей Станишев за незаконни подслушвания в МВР, внесен в прокуратурата, както и излезлият на яве скандален запис на Бойко Борисов, Мирослав Найденов и градския прокурор Николай Кокинов, от който става ясно, че Кокинов предава на Борисов резултати от прокурорска проверка, преди те да бъдат обявени, се отразяват на предизборните нагласи. Макар да остава първа политическа сила с чувствителна преднина пред БСП, ГЕРБ губи части от електоралната си периферия, докато Коалиция за България отбелязва ръст спрямо направено национално социологическо проучване. За спечелване на политическа партия ГЕРБ, коефициентът заложен от букмейкърите е 1.05, а за БСП – 6.00.

Въпреки значителния растеж на избирателната мобилизация, голяма част от избирателите все още не са сигурни и твърдо убедени в своя избор. Скандалите повишават шансовете на по-малките партии за влизане в парламента, но като се има предвид слабостта на проучванията да отчитат гласовете на колебаещите се до последния момент избиратели, може да се допусне че част от тези партии могат да поднесат изненади и чувствително да затруднят формирането на правителство след изборите.

Да отгатнем победителя предварително е добра възможност да съчетаем нашето политическо мислене с възможност за финансов успех. А какво точно ще се случи на 12 май и ще има ли изненади, предстои тепърва да разберем.
Повече на: http://bg.unibet.com/betting#/group/2000061902/category/0

За Контакти: office@anett.co

Източник: Anett & Co.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1722