Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

30 Април 13, 18:27 / Автор: SuperHosting.BG
Над 350 ученици и учители взеха участие в третото издание на националното състезание по информационни технологии и визуални изкуства „Аз мога - тук и сега!“
Те се състезаваха в шест категории: програмиране, редизайн на уебсайт, фотография, компютърна презентация, видеоклип и графичен дизайн
Над 350 ученици и учители от цяла България се включиха в тазгодишното трето издание на националното състезание по информационни технологии и визуални изкуства „Аз мога - тук и сега!“. Участниците се състезаваха в шест категории: програмиране, редизайн на уебсайт, фотография, компютърна презентация, видеоклип и графичен дизайн. Състезанието се проведе от 26 до 28 април в гр. Девин, с партньорството на българската хостинг компания СуперХостинг.БГ, а организатор е агенция Kiwi Design. То е отворено за ученици от 8 до 12 клас в цялата страна.

„Подобни неформални учебни инициативи са чудесен пример, че обучението може да бъде един интересен процес, събуждащ желанието на младите хора към нови знания и стимулиращ тяхната креативност и инициатива. Затова според мен събития като националното състезание дават ценни насоки за начина, по който трябва да се развива образованието, за да могат повече млади хора да учат мотивирано. СуперХостинг.БГ от години се стреми да подкрепя различни образователни инициативи, а в рамките на нашата инициатива Ученици.БГ даваме възможност на всички желаещи учители и ученици да се сдобият с безплатни хостинг акаунти за учебни цели“ - заяви Любомир Русанов, управител на българската хостинг компания.

Победители тази година са над 60 участника. Наградата за първо място е напъло безплатно участие в Super Лятната Академия „Аз мога - тук и сега“, която ще се проведе през август 2013 г. и ще позволи на участниците да се срещнат с водещи специалисти и предприемачи от България, които ще им предадат своето познание и опит в съответните технологични и бизнес сфери. В рамките на състезанието бяха раздадени и редица предметни награди, както включително външен твърд диск от mylaptop.bg, както и cloud („облачни“) услуги от СуперХостинг.БГ. Всички участници получиха и акаунти в националната платформа за подкрепа на образованието Ученици.БГ, създадена от СуперХостинг.БГ.

Най-значимата награда обаче беше за всички участници в националното състезание, които получиха възможност да черпят опит направо от някои от водещите български специалисти в сферата на програмирането, дизайна, фотографията и интернет предприемачеството, в лицето на Жюстин Томс, интернет предприемач и писател, Дарин Маджаров, основател на Уча.се, Катя Тодорова, маркетинг мениджър на СуперХостинг.БГ, Росен Дуков, експерт по графичен дизайн и визуални комуникации, Светлана Цонева, уеб дизайнер, Евгени Динев, фотограф, Георги Линков, графичен и уеб дизайнер, Петър Шарков, предприемач, преподавател по креативност и мисловни кадри, Борис Луканов, маркетинг специалист и популярен блогър, гл. ас. д-р маг. инж. Даниела Минковска, преподавател в Технически университет – София, Любомир Русанов, съосновател на СуперХостинг.БГ и др.

Нестандартният модел на обучение позволи на всички участници да извлекат максимума от неколкодневните си срещи с менторите и лекторите на събитието в една неформална и предразполагаща към натрупване на нови знания среда. Това беше оценено от учениците и учителите, много от които потвърдиха, че биха участвали пак в подобен образователен формат.

Повече за СуперХостинг.БГ

СуперХостинг.БГ предлага споделен хостинг, регистрация на домейни в повече от 50 различни области (TLD), виртуални, cloud и наети сървъри, издаване и инсталиране на SSL сертификати, услуги, свързани с популяризация на уеб сайтове и др. Услугите, предлагани от компанията са с високо качество, адекватна 24/7 техническа поддръжка и гарантирана непрекъсваемост на достъпа. През последните няколко години СуперХостинг.БГ се утвърди като най-бързо развиващата се и най-голяма хостинг компания на българския пазар. СуперХостинг.БГ е член на Българската уеб асоциация (БУА), Българската асоциация за електронна търговия (БАЕТ), ИАБ България, УНИНЕТ и участва активно в управителните съвети и решения на съответните организации.

За Контакти:+ 359 885 90 52 99

Източник:
http://www.superhosting.bg/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1152