Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Музика

09 Май 13, 08:37 / Автор: Studio 5
JAZZTORY – истории за jazz-a
На 8-ми май в Studio 5 ще дадем старт на проекта Jazztory. „За съжаление у нас малко хора знаят що е то jazz. Нашата цел е да ги запознаем с магията на тази изключителна музика. А любители й ще разберат още любопитни факти за легендарни музиканти и банди.”, разказва идеологът Борислав Петров. Всеки месец в продължение на два часа зрителите ще потънат в магията на jazz-a. Ще бъдат прожектирани филми, ще се разказват истории и ще се свирят парчета, на музиканта, на когото е посветена поредната Jazztory.

Първото издание ще бъде специално по две причини: първо, ще ни запознае с творчеството на един от най-влиятелните джаз музиканти в историята на музиката - Джон Колтрейн. И второ - Jazztory Band, която всеки път пресъздава музиката на презентирания джаз изпълнител. Специален гост на 8-ми май ще е тенор саксофонист Янив Нахум. Янив, ученик на един от най-преките последователи на Колтрейн (Дейвид Либман) и в момента преподавател по джаз импровизация в Амстердамската Консерватория. Янив Нахум е в София, за да гостува на Биг Бенда на Българското Национално Радио и с радост е приел поканата да участва в това уникално издание на Jazztory.

Презентацията на 8-ми май ще включва епизоди от документални филми като: „Наследството на Колтрейн” и „Светът, според Джон Колтрейн”, както и неговите най-известни композиции, изпълнени от Jazztory Band, която ще влезе в ролята на великия квартет на Колтрейн:
Борислав Петров - барабани, в ролята на Елвин Джоунс
Любомир Цанев - пиано, като Маккой Тайнър
Димитър Карамфилов - бас, като Джими Гарисън
и разбира се Янив Нахум - саксофон, в ролята на Джон Колтрейн.

Подарете си една истиска Jazztory като само резервирате местата си на вечер 02/ 963 12 54 или 0887 934 335, a ако желаете винаги да знаете какво се случва на сцената на Studio 5 следете програмата на клуба на www.clubstudio5.com или станете наши приятели във Facebook: Studio 5* music club, защото музиката и историята имат значение.

За Контакти:

Биляна Кънчева
PR Club Studio 5
0885 79 52 53
pr@clubstudio5.com

Източник:
www.clubstudio5.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1537