Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
10 Май 13, 16:48 / Автор: LG
LG представя първите в света извити OLED телевизори
Предварителните заявки за 55-инчовите телевизори от серията стартираха в Корея в края на април, а първите доставки са предвидени за месец май
София, 10 май 2013 г. – LG Electronics (LG) приема предварителни заявки за 55-инчовите извити OLED телевизори (модел 55ЕА9800) в Южна Корея от края на миналия месец. Доставките на модела ще започнат през май тази година. Предва-рителни поръчки са направени в над 1400 търговски обекта от дистрибуторската мрежа на LG в Южна Корея. Цената на един телевизор възлиза на 15 милиона ко-рейски вона, което се равнява на около 13 500 щатски долара. С това LG става първата и единствена компания, която предлага на пазара както плоскоекранни, така и извити OLED телевизори.

„Извитият OLED телевизор е доказателство за лидерството на LG в производството на дисплеи и стремежа на компанията да предлага усъвършенствани TV технологии”, каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company.

Новият модел телевизор EA9800 предлага първия на пазара екран с извит ергоно-мичен дизайн, който осигурява изживяване, подобно на домашно кино. Зад намирането на оптималната линия, която да следва извивката на телевизора, стои петгодишен период на проучвания от страна на компанията. Благодарение на тази извивка повърхността на екрана е на равно отстояние от очите на зрителя. По този начин, изкривяването на образа и загубата на детайли в ъглите на картината са напълно отстранени.

С дебелина - 4,3 мм и тегло - едва 17 кг, извитият OLED телевизор на LG възпро-извежда живи и реалистични образи, благодарение на патентованата си WRGB технология. Уникалната система Four-Color Pixel разполага с допълнителен бял суб-пиксел, който заедно със стандартните червен, син и зелен цвят допринася за идеално цветово изображение. В допълнение, LG предлага функцията Color Refinder, която засилва тоналността и прави образите още по-естествени. Подобно на всички OLED телевизори на LG и тези с извит екран предлагат неограничено съотношение и оптимално ниво на контраста, независимо от осветеността на околната среда и зрителния ъгъл. Извитият OLED телевизор на LG бе отличен със сертификати от три международни организации - TÜV Rheinland, Intertek и VDE за качество на картината.

Не на последно място, извитите OLED телевизори на LG разполагат с тънки високоговорители, които осигуряват качество на звука в унисон с красивия външен вид. Телевизорите от серията получиха отличието за дизайн „Red Dot: best of the best“ малко по-рано тази година.

През следващите месеци LG ще обяви наличността и ценовите условия, при които извитите OLED телевизори ще бъдат предлагани на международните пазари извън Корея. Първите доставки за България се очакват през втората половина на годината.

Източник: LG

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.0491