Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Лайфстайл

Вземи в gLOG
10 Май 13, 12:53 / Автор: Anett & Co.
Световен ден на уискито в България
На 18 май предстои отбелязването на един от най-новите и най-оригинални празници - Световният ден на уискито
На 18 май предстои отбелязването на един от най-новите и най-оригинални празници - Световният ден на уискито.

Зад идеята на празника стои шотландският студент от Абърдийнския университет Блеър Боуман. През 2011 година, воден от интереса си към известната напитка, той решава да създаде този специален ден и да обедини всички уиски-любители в един общ празник. Инициативата е добре приета от правителството и парламента на Шотландия и одобрена от VisitScotland, Scotch Whisky Experience and Heritage Centre and Scotland Food & Drink.

Благодарение на пълната му отдаденост към идеята, на 27 март 2012 година, Блеър успява да организира първия празник в световен мащаб. В създадения специално за този ден сайт – www.worldwhiskyday.com , той дава възможност на всички желаещи барове, ресторанти, хотели, уиски клубове, магазини за алкохол и уиски общества, в групи или по единично, да регистрират своето участие и да отбележат местоположението си на световната карта. Резултатът е впечатляващ – над 20 000 души вземат участие в над 200 организирани събития в целия свят.

„Световният ден на уискито е шанс за всички уиски фенове да се съберат в един ден и да повдигнат чаша Whisky /Scotch/Bourbon/Blended Whisky/Single Malt Whisky където и да се намират по света.“ , споделя Боуман.

„Whisky“ е английската вариация на древното наименование на тази спиртна напитка, която на келтски език (използван в Шотландия и Ирландия) се наричала „uisge beatha“ или „usquebaugh“ - означава „вода на живота“. На англичаните това звучало като „uishgi“, докато накрая думата станала „whisky“. Нима фактът, че келтите са кръстили уискито „вода на живота” не е достатъчен, за да си заслужи тази напитка свой ден?

Празникът на кихлебарения елексир се отбелязва на 18 май в над 50 държави по света, като тази година, за първи път в голям мащаб, и България попада на картата на всички празнуващи. Събитието ще бъде проведено на 18 май 2013 г. (събота) от 19:00 ч. в Grand Hotel Varna Resort & Spa.

За Контакти:office@anett.co

Източник: Anett & Co.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1192