Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

16 Май 13, 09:04 / Автор: Start It Smart
Maistor Plus са победителите в третия сезон на състезанието за иновативни бизнес идеи 3Challenge
Отворен е прозорецът за кандидатстване на бизнес идеи в по-напреднала фаза за етап Seed от четвъртия сезон на 3Challenge
На 12 май 2013 г. (неделя) от 14:30 часа в Аулата на Софийски Университет „Св. Климент Охридски” се проведе финалният етап – Grow, от третия сезон на турнира за иновативни бизнес идеи 3Challenge. Събитието се организира от клуба по предприемачество Start It Smart. Генерален партньор на 3Challenge е SuperHosting.BG, а спонсори са ESI Center и CEED България.

Победител в третия сезон на състезанието за стартиращи компании е екипът на Maistor Plus, който цели да разреши познатия проблем къде и как да намерим добър майстор. Според журито именно те отбелязват най-голям напредък по определените критерии – от Maistor Plus успяха да увеличават броя на заявките от 10 на 600, на регистрираните майстори от 100 на 1100, валидирха бизнес модела си, генерираха първи печалби и сключиха ключови партньорства.

Другите два отбора финалисти - LAN.bg и DS Tech, също постигнаха значителен напредък. LAN.bg - млад екип от IT специалисти, които разработват платформа за лесно и бързо създаване на онлайн мултиплеър игри, са работили основно по редизайна на съществуващия сайт и добавянето на нови функционалности, завършили са и са пуснали мобилно приложение на най-популярната им игра – Скрабъл на български език, увеличила са потребителите си с 10 000 нови и са генерирали ежемесечни приходи от реклама и sms. DS Tech, които разработват устройство за диагностика на носачите на автомобили, са се концентрирали върху създаването на работещ прототип (очаква се до няколко седмици), фокусирали са се в една целева група - транспортни фирми за пътници и товари, подготвят документацията за патент на устройството и разучават възможностите за инвестиция с цел започване на производство.

Възможност да презентират напредъка си пред публика получиха и участници в състезанието, отпаднали на предходния етап – Seed. На сцената последователно се качиха Стоян Ангелов от Infozone.bg, Александра Николова от Eventyard.net и Александър Тодоров от Difio. От Infozone.bg освен, че работят върху популяризиране на платформата и увеличаване броя на потребителите, вече мислят и за интернационализация на бизнеса си. Като първи чужди пазари се очертават Сърбия, Черна гора, Турция, като преговори се водят и с представители от Китай. Eventyard.net са провели успешна маркетингова кампания с участието на прочути български артисти и музиканти. В резултат от нея вече имат над 85 000 събития на сайта си и над 5000 потребителя. В момента правят първи стъпки в насока продаване на билети и също вече мислят за интернационализация - към Белград, Берлин и Амстердам. Difio вече има 180 потребителя, а в последно време цел е подобряването на сайта и преработването му в user friendly вариант.

Интерес за публиката представляваше и презентацията на Тодор Колев, CEO и основател на софтуерната компания Обекто, който говори на тема „Как да завладеем света с три прости стъпки”. Според него тези стъпки са: споделяйте идеята си, за да събирате обратно мнения; покажете продукта си, като изкарате прототип; търсете ресурси, не пари! Последен на сцената излезе Антон Ценов, който модерира панел на тема „За любовта към предприемачеството” с участието на няколко от идеолозите и основоположниците на Start It Smart - Димитър Караманчев, Евелин Велев, Ивайло Василев, Константин Диамандиев и Николай Андонов.

Равносметката от третия сезон на 3Challenge е: проведени три събития (Idea, Seed, Grow) в рамките на една година със средна посещаемост от 150 човека на събитие, общ брой на кандидатствалите бизнес идеи – 89 (Idea – 55, Seed – 34), като 24 от тях преминали през програмата, множество раздадени материални и нематериални награди, менторски срещи, обменен опит и идеи.

Екипът на Start It Smart продължава да подпомага младите предприемачи при стартирането на бизнес. В момента протича четвъртия сезон на турнира 3Challenge, а на 23 юни 2013 г. ще се проведе етап Seed. Прозорецът за кандидатстване на иновативни бизнес идеи в по-напреднала фаза на развитие за етап Seed е отворен до 31 май! Повече информация, както и форма за кандидатстване можете да намерите на адрес: http://www.3challenge.com/season-4-seed/

За Контакти: 3challenge.com

Източник: http://www.3challenge.com/season-4-seed/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.126