Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Неправителствен сектор

Вземи в gLOG
17 Май 13, 13:18 / Автор: Сдружение Re-Act
Форум-изложение „Кариера с кауза” събира неправителствени организации на 18-ти май в СУ
Над 30 организации от неправителствения сектор ще вземат участие в първия по рода си форум-изложение „Кариера с кауза”. На 18 май от 10:00 до 17:00 ч. в двора на Софийски университет „Св. Климент Охридски” представители на социално ангажирани организации от страната ще запознаят посетителите с възможностите за стаж, доброволчество и професионална реализация в сектора. Официално началото ще бъде дадено от кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова в 11:00 ч. Форумът „Кариера с кауза” се организира от Сдружение „Ре-Акт” и за първи път у нас ще представи възможностите за кариерно реализиране в неправителствения сектор. В рамките на един ден над 30 неправителствени организации с различни сфери на дейност ще представят на търсещите работа свободни позиции и изисквания за работа в бързо развиващия се граждански сектор. Сред тях ще има представители на организации, занимаващи се със социална политика, екология, подпомагане и развитие на гражданско общество, човешки права, култура и туризъм, човешки ресурси и благотворителност. Пълен списък и представяне на участниците в изложението са достъпни във Фейсбук страницата на събитието „Кариера с кауза” - https://www.facebook.com/events/141493952700717/?fref=ts.
Над 30 организации от неправителствения сектор ще вземат участие в първия по рода си форум-изложение „Кариера с кауза”. На 18 май от 10:00 до 17:00 ч. в двора на Софийски университет „Св. Климент Охридски” представители на социално ангажирани организации от страната ще запознаят посетителите с възможностите за стаж, доброволчество и професионална реализация в сектора. Официално началото ще бъде дадено от кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова в 11:00 ч.

Форумът „Кариера с кауза” се организира от Сдружение „Ре-Акт” и за първи път у нас ще представи възможностите за кариерно реализиране в неправителствения сектор. В рамките на един ден над 30 неправителствени организации с различни сфери на дейност ще представят на търсещите работа свободни позиции и изисквания за работа в бързо развиващия се граждански сектор. Сред тях ще има представители на организации, занимаващи се със социална политика, екология, подпомагане и развитие на гражданско общество, човешки права, култура и туризъм, човешки ресурси и благотворителност. Пълен списък и представяне на участниците в изложението са достъпни във Фейсбук страницата на събитието „Кариера с кауза”.

Изложението е част от проект „Практически форуми за професионална реализация” на Сдружение „Ре-Акт”, финансиран по „Национална програма за младежта” на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”, и цели намаляване на младежката безработица в Западна България. В рамките на този проект сдружението вече проведе 4 безплатни обучения за кариерно развитие в градовете Кюстендил, Благоевград, Перник и София. Над 100 младежи на възраст между 15 и 29 г. посетиха лекциите, на които водещи специалисти в сферата на професионалната реализация ги запознаха с тънкостите в търсенето на работа. Сред основните теми бяха подготовка на автобиография и мотивационно писмо, поведение по време на интервю, канали за търсене на работа и правни особености при подписването на трудов договор. Последното обучение предстои във Враца на 7-ми юни.

За организаторите:
Сдружение „Ре-Акт” е неправителствена организация, която развива дейност в сферата на проблемите на българската младеж. От 2010 г. работи основно с деца и младежи в неравностойно положение, като от началото на тази година разширява дейността си и в направление младежка безработица сред хората на възраст между 15 и 29 г. От края на 2012 г. става бенефициент по Подпрограма 2 на „Национална програма за младежта”, отпусната от Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”. По този повод организацията стартира проекта „Практически форуми за професионална реализация”. В същността си той представлява работа с младежи от пет областни града в Западна България между 15 и 29 г., завършили или са в етап от висшето си образование, но все още не са започнали кариерно развитие и търсят възможности за стажове и професионална реализация.

За Контакти:


Сдружение Re-Act
http://www.re-act.bg
react.bg@gmail.com
+35988 655

Източник: www.re-act.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1132