Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

17 Май 13, 09:33 / Автор: Balkan Venture Forum
В рамките на два дни София посреща гости с портфейл от 3 млрд. евро за инвестиции в нови технологии
Над 100 стартиращи фирми от България и региона подадоха кандидатури в стартъп състезанието, съпътстващо Balkan Venture Forum
На 21 и 22 май София ще бъде домакин на Balkan Venture Forum, който ще събере над 40 инвеститори от региона, Европа и целия свят, които управляват общо 3 млрд. евро инвестиционен капитал. Фондове за рисково инвестиране (venture capital), акселератори и институционални инвеститори ще се срещнат в София, а най-иновативните компании от региона ще имат възможност да се представят пред тях и евентуално да получат финансиране.

Balkan Venture Forum е конференция, организирана с подкрепата на повече от двадесет местни и над десет международни организации, доказвайки че България може да бъде домакин на събитие на световно ниво в сферата на инвестициите в иновативни идеи. На двудневното събитие ще говорят водещи лектори от България и региона, сред които министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев и Хубърт Котони, директор "Регионално бизнес развитие" в Европейския Инвестиционен Фонд.

За първи път в България ще се съберат представители на водещи фондове за рискови инвестиции от целия свят. Сред лекторите личат още имената на Явуз Кайнар (Yavuz Kaynar), главен банкер в Програмата за рискови инвестиции на Европейската банка за възстановяване и развитие (EBRD Venture Capital Investment Programme), Дан Лупу (Dan Lupu), партньор във фонда Earlybird, Масей Зак (Maciej Zak), инвестиционен директор за Централна и Източна Европа в Intel Capital, Джонатан Брадфорд (Jonathan Bradford), управляващ директор на TechStars и партньор в българския фонд Eleven, Майкъл Голд (Michael Gold), управляващ директор в Crimson Capital, Фади Бишара (Fadi Bishara), основател и главен изпълнителен директор на Blackbox Accelerator, Хюсеин Демирхисар (Huseyin Demirhisar), управляващ партньор в Angel Wings Ventures и Филип Мьоринг (Philipp Moering), ръководител на Seedcamp. Двата български фонда за дялово инвестиране LAUNCHub и Eleven, които разпределят средства по програма JEREMIE, също ще бъдат представени на форума. От името на LAUNCHub ще участват двамата управляващи партньори Любен Белов и Тодор Брешков, а от страна на Eleven – Джонатан Брадфорд и Максим Гурвиц.

Над 100 стартиращи фирми от България и региона са кандидатствали за участие в стартъп състезанието, което ще се проведе в  рамките на събитието. От тях са избрани общо 36 участници от сегменти като мобилните приложения, услугите, базирани на местоположението, видеоигрите, електронната търговия, обработката на изображения, SaaS (софтуер като услуга), big data (съхранение на данни) и др. Сред тях са българските Imagga, iMediaShare, Infozone, Eventyard, MeisterPlus и т.н. Целият списък е достъпен на адрес: 
http://www.balkanventureforum.org/meet-the-36-startups-selected-to-pitch-at-bkvf-sofia/.

Успоредно със състезанието, ще бъдат проведени лекционни панели по теми като връзката между стартиращите фирми в региона и САЩ, финансирането на иновациите, възможностите, които телекомуникационният сектор предоставя за стартиране на бизнес, развитието на клиентска база и др. Повече информация за лекционната програма е достъпна на адрес: 
www.balkanventureforum.org/programme-new/.

За Контакти:
+ 359 885 90 52 99

Източник:
http://www.balkanventureforum.org/

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.0796