Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Лайфстайл

Вземи в gLOG
22 Май 13, 08:39 / Автор: Anett & Co.
Кeхлебарени емоции на Световния ден на уискито във Варна
На 18 май сред голям интерес и много гости, Варна отпразнува един от най-новите и най-оригинални празници - Световният ден на уискито.
На 18 май сред голям интерес и много гости, Варна отпразнува един от най-новите и най-оригинални празници - Световният ден на уискито.
Зад идеята на празника стои шотландският студент от Абърдийнския университет Блеър Боуман. През 2011 година, воден от интереса си към известната напитка, той решава да създаде този специален ден и да обедини всички уиски-любители в един общ празник. Инициативата е добре приета от правителството и парламента на Шотландия и одобрена от VisitScotland, Scotch Whisky Experience and Heritage Centre and Scotland Food & Drink.

Благодарение на пълната му отдаденост към идеята, на 27 март 2012 година, Блеър успява да организира първия празник в световен мащаб. В създадения специално за този ден сайт – www.worldwhiskyday.com , той дава възможност на всички желаещи барове, ресторанти, хотели, уиски клубове, магазини за алкохол и уиски общества, в групи или по единично, да регистрират своето участие и да отбележат местоположението си на световната карта. Резултатът е впечатляващ – над 20 000 души вземат участие в над 200 организирани събития в целия свят.

Тази година, за първи път в голям мащаб, и България попадна на картата на всички празнуващи!

В приятната атмосфера на G-bar-а в Гранд Хотел Варна и сред над 60 гости бе отбелязан празникът на кeхлебарената напитка. Всички посетили събитието получиха възможността да дегустират седем световно известни марки уискита с високо качество и да получат повече информация за всеки бранд, традиции, тенденции, утвърдени и очаквани продукти на пазара от представителите на марките. За да подслаждат своя вкус между всяка една дегустация, гостите опитаха и от единствения еднометров шоколад в света, който е българско производство с история от далечната 1877г.

Уважили събитието бяха ценители на напитката, различни представители на бизнес, арт средите и медиите. В G-bar-a се появи също Кирил Вълчев – Скалата (телевизионен продуцент, фитнес гуру и ценител на женската красота), който бе в компанията на виден сомелиер. Топ моделът Екатерина Петкова беше сред спечелилите награди от провелата се томбола. Манекенката от Милано си тръгна с Уиски Библията на Джим Мъри, а останалите късметлии с бутилки уиски и еднометров шоколад.

Специален гост на събитието бе Николай Иванов – колекционер на уиски в миниатюри, който представи в малка експозиция от 225 миниатюри част от своята колекция с над 3500 експоната. Иванов разказва, че в България има около 5-6 големи колекционери, но дори и в световен мащаб колекция от над 1500 бутилки заслужава уважение. Споделя също и че съхранява своята колекция при специални условия в заделено за целта помещение.

За Контакти:office@anett.co

Източник: Anett & Co.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9438