СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Спорт

22 Май 13, 22:36 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
ОББ връчи специален чек на бронзовия медалист от биатлона в Банско Красимир Анев
Банката, която е генерален спонсор на Българската федерация по биатлон, отличи с допълнителна премия Анев за призовото му класиране

Генералният спонсор на Българската федерация по биатлон Обединена българска банка (ОББ) връчи специален чек на Красимир Анев по време на състоялата се днес официална церемония за закриване на спортния сезон по биатлон. По този начин ОББ отличи най-добрия български биатлонист за завоювания от него бронзов медал по време на Откритото европейско първенство, което се проведе през февруари т.г. в Банско.

ОББ беше основен спонсор на Откритото европейско първенство по биатлон в Банско, като предварително беше обявила парични премии за българските състезатели, които успеят да спечелят медал по време на състезанието.

Чекът на Красимир Анев на стойност 3000 лева връчи Анка Костова, директор «Връзки с обществеността и спонсорство» в ОББ. «Щастливи сме, че биатлонът продължава да бъде сред най-успешните български спортове и че постиженията на родните състезатели радват милиони наши сънародници. Същевременно се гордеем, че ОББ допринася за това този спорт да се развива и да печели все повече почитатели», коментира тя.

Спортният сезон по биатлон беше закрит от трима олимпийски медалисти. На официалната церемония присъстваха заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Йордан Йовчев, вицепрезидентът на Българския олимпийски комитет Йорданка Благоева, генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов, президентът на Българска федерация по биатлон Екатерина Дафовска, спонсори и партньори на федерацията.

Екатерина Дафовска благодари специално на Министерство на физическото възпитание и спорта, спонсорите и партньорите за цялата подкрепа, която оказват през годините и най-вече за Европейското първенство по биатлон в Банско, което се проведе тази година. «На всички спортисти тук искам да пожелая през олимпийската 2014 г. да са здрави и да постигнат най-добрите си резултати», заяви тя.

На събитието БФБ връчи награди на 42-ма състезатели от 14 различни възрастови категории. Специален плакет беше връчен и на дългогодишния състезател по биатлон Мартин Богданов, който реши 2013 г. да е последна от спортната му кариера.

За контакти:

Анка Костова