Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
23 Май 13, 15:44 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Бъдещето на финансовия сектор е ориентирано към мобилните технологии
Това стана ясно по време на бизнес форум MySuccess.bg in Finance, на който участниците дискутираха тенденциите на банковия и застрахователния сектор
Представители на банковия и застрахователния бизнес у нас дискутираха успешните практики във финансовия сектор по време на форум MySuccess.bg in Finance: Клиентът 3.0. На бизнес форума, който се проведе вчера в Шератон София Хотел Балкан, бяха разгледани и иновациите в банковия сектор, създаването на нови продукти и връзката банка-застраховател.

За да се справи с предизвикателствата на днешната икономика, всяка една банка трябва да оптимизира разходите. Според Ева Любомирова, издател на списание ENTERPRISE, успешният начин това да се направи е чрез въвеждането на иновации. Тя акцентира и че банките трябва да обърнат особено внимание на връзката с потребителите в социалните медии, мобилните приложения и cloud технологиите. „Колкото до застрахователния сектор, там наблюдаваме ръст с 6.6% на премиите гражданска отговорност и с 18% на имущественото затраховане. Това показва, че хората започват да обръщат внимание на имотите и живота си“, допълни Ева Любомирова, цитирайки данни на Комисията по финансов надзор за първото тримесечие на 2013 г.

По данни на GfK Bulgaria 61% от българите на възраст над 15 години имат поне една банкова сметка, сподели по време на форума Таня Тошева, директор „Финансов пазар“ в комапнията. Проучването сред 600 потребители на банкови услуги показва, че интернет банкирането се използва предимно от по-заможните клиенти на банките, които са 54%. 43% от тях банкират онлайн и чрез своите смартфони.

Българите все по-често използват и опцията за картови разплащания. Наблюдава се ръст от 26% на плащанията през ПОС терминал с кредитна карта и от 29% с дебитна карта, обобщи равитието на този сектор изпълнителният директор на Екселио Алианс Магдалена Чакър. Тя допълни, че тенденции в сектора на картовите разплащания са насочени към електронни разплащания съвместно с международни картови организации, повишаване на сигурността на разплащанията и цялостната ориентация към мобилните технологии.

Иновациите в банковия сектор бяха проследени от Екатерина Кирилова, директор на управление „Маркетинг и клиентски сегмент“ в УниКредит Булбанк. Тя разказа за иновативния клон на банката и сподели малките идеи, които печелят доверието на клиентите.

Участниците в бизнес форум MySuccess.bg in Finance обърнаха внимание и на връзката между банки и застрахователи и възможностите за тясно сътрудничество. Според изпълнителния директор на ЗАД Армеец Цветанка Крумова бъдещето на банковото застраховане ще се основава на екслузивно сътрудничество между банка и затраховател в резултат от засилващата се необходимост да се предлагат всички услуги, от които клиентът имат нужда.


MySuccess.bg in Finance се организира от списание ENTERPRISE с подкрепата на Българска стопанска камара, indentity studio и Екселио Алианс.

Медийни партньори на форума: dariknews.bg, darikfinance.bg, lex.bg, jobs.bg, economy.bg, one.bg, moitepari.

Повече за MySuccess.bg in Finance: http://finance13.mysuccess.bg/

За списание ENTERPRISE: www.enterprise.bg



За допълнителна информация:


Надя Гогова
Списание "Enterprise"
тел. 02/983 5889
моб. +359 894 426 239
E-mail: nadya@enterprise.bg
web: www.enterprise.bg

За медийни запитвания
Стоян А. Стоянов
PR Director
PRoWay Communications Agency
Моб. тел.: + 359 (879) 646 648
+ 359 (888) 889 811
E-mail: stoyanov@proway.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1307