Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

Вземи в gLOG
29 Май 13, 14:00 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
12-дневен театрален маратон от световна класа започва на 1 юни с подкрепата на ОББ
Банката подкрепя за осма година провеждането на най-значимото театрално събитие за годината у нас – Международния театрален фестивал "Варненско лято"
От 1 до 12 юни Варна ще бъде домакин на 21-то издание на Международния театрален фестивал "Варненско лято". Фестивалът, определян единодушно като най-значимия театрален форум у нас, ще се проведе за 8-ма поредна година с подкрепата на Обединена българска банка (ОББ).

Централното събитие в театралното пространство на България ще посрещне театрални любители и артисти от цял свят. Чрез събитието ОББ дава шанса на почитателите на театралното изкуство да станат свидетели на новаторски и традиционни сценични форми на арт изява и да ги срещне с най-добрите международни и български артисти. Подкрепата за събитието е част от цялостната програма на ОББ в помощ за развитието на българската култура, спорт и опазване на културно-историческото наследство.

Програмата и акцентите на предстоящия фестивал във Варна, както и на 7-то издание на "Световен театър в София", което ще се състои между 3 и 8 юни, бяха представени вчера на специална пресконференция. Цветана Манева – артистичен директор на МТФ "Варненско лято", определи фестивала като устойчиво събитие, доказало се през годините и превърнало се в мисия на упорити, последователни и предани хора. От своя страна проф. Николай Йорданов, ко-директор на фестивала, изрази радостта си, че все повече организации подкрепят събитието и се присъединяват към неговото осъществяване. "Това ни дава надежди, че могат да се реализират и по-мащабни проекти", изтъкна той. Йорданов съобщи, че в рамките на фестивала ще се проведат 40 събития във Варна и още 6 – в рамките на "Световен театър в София".

Основната програма на Международния театрален фестивал "Варненско лято" се състои от подбрани български и чужди спектакли, които се отличават с високо качество и показват творческо търсене в различни посоки и общуване със зрителя. Селекцията на българските постановки тази година е дело на Явор Койнаков, а международната – на Асен Терзиев. Освен традиционната основна програма от български и чужди спектакли, за седма поредна година фестивалът е подготвил и специална театрална витрина "Шоукейс". 12-дневният маратон включва още концерти, изложби, международни конференции и семинари.

За откриването на 1 юни организаторите обещават "огнен” музикален лабиринт и летящ танц под небето. Тогава сцената на Драматичен театър-Варна ще бъде завладяна от музикален лабиринт на виртуоза Теодосий Спасов заедно с диригента Ганчо Ганчев и Варненския камерен оркестър. След него наелекризираната публика и целият град ще могат да се насладят на танцовото шоу на открито "Бяло действие" на италианската компания за вертикален танц "Ил Посто".

Международен театрален фестивал "Варненско лято" е част от общата рамка на фестивалите на изкуствата в град Варна. През годините той се утвърди като национално представителния международен театрален форум в страната. Фестивалът се организира от Фондация "Международен театрален фестивал "Варненско лято" със съорганизатори Министерство на културата, Община Варна и Българска асоциация за театър. Международната програма е реализирана в партньорство с Британски съвет, Италиански културен институт, Институт Сервантес, Чешки център, Американско посолство в България. Основен партньор на фестивала през последните 8 години е Обединена българска банка.

Дни преди началото на събитието, едни от най-оживените места във Варна бяха изпъстрени с оригинални графити, анонсиращи по нестандартен начин предстоящия Международен театрален фестивал "Варненско лято". Графитите, изработени от "Зелени Графити България" чрез безвредна технология и биоразградими материали, привличат вниманието на жителите и гостите на града и популяризират домакинството на това важно международно събитие.



За контакти:

Анка Костова
тел.. +359 2 8112375
моб: +359 887 31 59 61
e-mail: kostova_a@ubb.bg


Източник:

Комуникационна агенция PRoWay



Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1172