Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Бизнес и икономика

29 Май 13, 17:56 / Автор: ProfiCV
Българската платформа за социално намиране на работа ProfiCV вече има 100 000 потребители
Сайтът си поставя за цел да промени традиционния модел на наемане на персонал чрез концепцията social jobbing
Само три седмици след официалния си старт първият български портал за социално намиране на работа (social jobbing) ProfiCV вече има 100 000 абоната. Те са привлечени основно от България, но предстои скоро проектът да заработи в Германия, Великобритания и други западноевропейски страни. Когато това стане, той ще улесни мобилността на работна сила в Европа, помагайки на специалистите да получават лесен достъп до най-подходящите работни места за тях, в зависимост от личните си предпочитания.

„Ние вярваме, че идеята за намиране на работа чрез социалните мрежи или social jobbing ще изиграе ключова роля за по-високото удовлетворение на служителите от работата им, както и за повишаване ефективността на компаниите. Става въпрос за истинска революция в процеса на набиране на персонал. Отдавна е известно, че някои от най-добрите възможности за работа се намират чрез познати. Когато хората ни познават, те са наясно, какви са нашите предпочитания и интереси. Затова и е много по-вероятно, те да ни препратят предложение за работа, което в много по-голяма степен съответства на нашия начин на живот. Налаганата от нас концепция за social jobbing на практика доразвива този модел, използвайки огромните възможности на социалните мрежи. Затова и не се учудвам, че интересът към ProfiCV е толкова голям още в началото. Ние сме на път да променим изцяло начина, по който хората откриват своята работа – мечта и те ясно осъзнават това“ - посочва Еньо Марковски, създател на платформата.

„Убедени сме, че създавайки ProfiCV ще спомогнем много технологични компании от България, а скоро и от целия Европейски съюз, да откриват по-лесно най-подходящите специалисти. През последните години липсата на кадри в сферата на информационните технологии, телекомуникациите, електрониката и други иновативни сектори в Европа става все по-осезаема и ProfiCV е много добре позициониран, да отговори на този проблем“ - добавя Еньо Марковски - „До 2015 г. българските софтуерни компании ще се нуждаят от три пъти повече специалисти, отколкото им предлага образователната ни система. Сходно е и положението в Западна Европа. В Германия например до 2014 г. се очаква да има липса на 200 000 инженера, което ще се отрази непосредствено на приходите на технологичните компании. 38% от ИТ фирмите там вече губят по 5% от оборота си, поради липсата на достатъчно квалифицирани кадри, а при 24% от тях този показател е 10 процента.“

Според Марковски, с този проблем се сблъскват както компании от ИТ бранша, така и дружества от други сектори, които са потребители на ИТ услуги. Очакванията са скоро в някои технологични сегменти специалистите търсещи работа в Европейския съюз да са два пъти по-малко от свободните работни позиции. Сред основните причини за това са застаряващото население в Европа, намаляващият брой кандидатстващи в университетите (от 2005 г. до днес завършващите специалност Информатика в германски университети например са намалели с 14%), нарастващата нужда от технологични специалисти поради мигрирането на повечето икономически и обществени сфери към дигитална среда, както и неудовлетворението от работата на много от служителите в сектора.

ProfiCV има потенциала да реши именно проблема с неудовлетвореността на голям брой специалисти от текущата им работа, помагайки им да открият позицията, съответстваща най-добре на техните предпочитания и начин на живот. Платформата променя изцяло начина на подбор на персонал и увеличава значително шансовете, една компания да наеме най-подходящите за нея кадри. За целта проектът използва мощен алгоритъм за съответствие между профилите на своите потребители в социалните мрежи и обявите за работа. По този начин той не само предоставя на кандидатите достъп до значително повече кариерни възможности, в сравнение с други платформи, а и им подбира много по-прецизно обявите, предоставяйки им автоматично най-подходящите за тях. Освен това системата намалява в пъти усилията и времето за кандидатстване, както и за откриване на правилните кадри, автоматизира процеса и гарантира прозрачност за двете страни. Услугата е изцяло онлайн базирана, а регистрацията е безплатна.

Повече за ProfiCV

ProfiCV е разработена от софтуерната фирма Марковски Солушънс ЕООД, специализирана в областта на бизнес уеб-решенията, мобилните услуги, както и комплексни решения от типа „connected car” (свързани автомобили). Компанията е изцяло българска, с дъщерно дружество в Щутгарт, Германия, а сред клиентите й са лидери в своите сектори от ранга на Фолксваген, HSBC, Nokia, Kipling, Eastpak и др.

Източник: + 359 885 90 52 99

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1312