Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
29 Май 13, 11:48 / Автор: Интер Експо Център-София
Откриха се Булаква, Булконтрола и Вода София
Днес в Интер Експо Център – София се откри 5-ата международна конференция Булаква с тема "Инвестиционни приоритети в българския воден сектор", която протича паралелно с международните изложби Булконтрола и Вода София. Организатори на форума са Българската асоциация по водите (БАВ) и Агенция Булгарреклама
Днес в Интер Експо Център (http://iec.bg/bg) – София се откри 5-ата международна конференция Булаква с тема "Инвестиционни приоритети в българския воден сектор", която протича паралелно с международните изложби Булконтрола и Вода София (http://iec.bg/bg/event/30/bulkontrola). Организатори на форума са Българската асоциация по водите (http://www.bwa-bg.com/site.php) (БАВ) и Агенция Булгарреклама (http://iec.bg/bg/about/bulgarreklama)

]В откриването на авторитетния форум взеха участие Н.Пр. Павел Вацек - посланик на Република Чехия в България, и г-н Иван Иванов - председател на Българската асоциация по водите. Г-н Иванов прочете приветствено слово от г-жа Екатерина Захариева – вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството, и г-н Юлиан Попов – министър на околната среда и водите.

В приветственото си писмо г-жа Захариева пожела на отрасъла водоснабдяване и канализация финансова и икономическа стабилизация, както и намаляване на високите загуби във водопреносната мрежа. Тя говори за нуждата от качествени и общодостъпни услуги във ВиК сектора.
В писмото си г-н Юлиян Попов пожела успех на изпълнението по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013“, както и на следващия период от програмата - 2014-2020 г.
Н.Пр. Павел Вацек сподели за опита на Чешката Република във ВиК сектора и как този опит може да помогне на отрасъла в България.

Специалистите от МРРБ поставиха акцент върху стратегията за управление и развитие на водния сектор в България. Обсъдени бяха и регионалните генерални планове, както и належащите въпроси за пречистване на питейни води и общи ВиК въпроси.

42-ото издание на БУЛКОНТРОЛА (http://iec.bg/bg/event/30/bulkontrola) представя поредица нововъведения в контролно-измервателната апаратура, лабораторна техника и оборудване, електронни прибори и принадлежности, съвременни уреди за ефективна борба със замърсяването на околната среда. Експонирани са системи и устройства за управление и автоматизация на производството в редица индустриални сектори.

Директни изложители на БУЛКОНТРОЛА са 52 компании, които представят продуктите на 304 фирми изложители и подизложители от 28 държави, сред които България, Германия, САЩ, Швейцария, Англия, Италия, Франция, Дания, Китай, Холандия, Япония, Испания, Австрия, Тайван, Канада, Швеция, Полша, Израел и др.
Изложбата Вода София, която Българската асоциация по водите (БАВ) организира съвместно с Агенция Булгарреклама и WASSER BERLIN (http://www.wasser-berlin.de/), за седма поредна година фокусира вниманието върху ново поколение технологии за вододобив, за пречистване на питейни и отпадни води, новости при изграждането на канализационни системи, хидротехнически проекти, модерно оборудване за измерване, регулиране, анализ във водния сектор и др.

Изложители на Вода София са 70 производители, търговци и дистрибутори, които представят продуктите на повече от 150 компании от България, Германия, Чехия, Австрия, Румъния, Швейцария, Италия, Гърция, Испания, САЩ, Япония, Холандия, Франция, Великобритания, Израел, Швеция, Канада и др. 30 са новите участници в изложението. 10 са чешките фирми, чието официално участие е със съдействието на Министерството на индустрията и търговията на Република Чехия. Колективно представяне на форума имат и авторитетни компании от Австрия.
Програмата на специализираните изложби предвижда провеждането на семинари, обучения, информационни дни с български и чуждестранни участници, фирмени презентации и др. Изложбите са отворени за посетители от 29 до 31 май (сряда, четвъртък и петък) от 10.00 до 18.30 часа.

Актуална информация за събитията следете на сайта (http://iec.bg/bg) на изложбения комплекс и в социалните мрежи Facebook (https://www.facebook.com/interexpocenter) и LinkedIN (http://www.linkedin.com/company/2726562).

За Контакти: estoineva@iec.bg

Източник:
www.iec.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.8908