Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
30 Май 13, 16:21 / Автор: Anett & Co.
Спортен празник ще радва малчуганите във Варна по случай Деня на детето
Международният ден на детето е честван в много страни по света. Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година.
Международният ден на детето е честван в много страни по света. Празникът води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година.

Идеята за отбелязване на този ден идва през 1925 година, когато генералният китайски консул в Сан Франциско събира няколко китайски деца сираци и ги води на празника на лодките-дракони (китайски празник, водещ началото си от древността и свързан с пролетното равноденствие). По-късно неговата инициатива бива продължена, като независимо от благотворителната акция в САЩ, и в Европа се провежда международна конференция по въпросите на детското здраве.

Голямата популярност на празника у нас се дължи на друга инициатива - през 1949 г., Първи юни е официално обявен за Международен ден за защита на децата. Това става с решение на сесията на Съвета на Международната демократична федерация на жените през ноември 1949 г. в Москва. Така, благодарение на съветския призив - една година по-късно, 1 юни за първи път е честван едновременно в 51 страни по света (1950 г.)

Забавленията за малчуганите в Морската столица стартират още от сутринта с организиран Спортен празник за деца от всички възрасти. Мястото, избрано за провеждане на спорните състезания е паркозоната на Търговски център Фулмакс. Скачане с чували, дърпане на въже и още много изненади и награди очакват всички деца. По покана на домакините, специален гост на събитието ще бъде г-н Михаил Куликов, независим кандидат за кмет на гр. Варна, който ще поздрави всички присъстващи и ще връчи наградите на победителите в отборните и индивидуалните спортни надпревари.

За Контакти:office@anett.co

Източник:
www.anett.co

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

2.9391