Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / PR

Вземи в gLOG
30 Май 13, 14:22 / Автор: Пощенска банка
Пощенска банка с поредно признание от „PR Приз“
Пощенска банка (www.postbank.bg) бе отличена за втора поредна година в престижния конкурс за постижения в сферата на комуникациите „PR Приз 2013”. Финансовата институция спечели второ място в категория „Проект за корпоративна социална отговорност – бизнес сектор” за реализирането в България на международния проект The NO Project в подкрепа на борбата с трафика на хора.
За втора година банката получава награда за проект за корпоративна социална отговорност

30 май 2013 г.

Пощенска банка (www.postbank.bg) бе отличена за втора поредна година в престижния конкурс за постижения в сферата на комуникациите „PR Приз 2013”. Финансовата институция спечели второ място в категория „Проект за корпоративна социална отговорност – бизнес сектор” за реализирането в България на международния проект The NO Project в подкрепа на борбата с трафика на хора.

В тазгодишното седмо издание на наградите „PR Приз” 54 комуникационни кампании и проекти се състезаваха в надпреварата за отличия в 13 категории. Наградите бяха връчени на специална церемония в Гранд Хотел София. По традиция конкурсът „PR Приз” бе организиран от Българско дружество за връзки с обществеността. Победителите бяха избрани от авторитетно международно жури.

„Признанието е много специално, тъй като най-оспорваната битка беше именно в категориите, отличаващи социално отговорни кампании, а за Пощенска банка социалната отговорност не е кампанийно действие, а част ДНК-то на компанията. Въпреки всички трудности, през които обществото минава през последните години, ние не спираме да връщаме на обществото, в което работим. Проектът NO Project e посветен на един сериозен, но подценен проблем – трафика на хора. И през тази година планираме реализацията на много сериозна серия от активности по проекта, с които ще засилим многократно информираността в национален мащаб. Най-страшното е, че буквално всяко човешко тяло си има цена – за това наричаме трафика на хора модерното робство. И дори само един човешки живот да успеем да спасим, усилията си заслужават“, сподели Илияна Захариева, началник отдел „Корпоративни комуникации” в Пощенска банка, която получи наградите от името на институцията.
Последните години Пощенска банка успя да се докаже като стабилна, ефективна и модерна институция, максимално открита и прозрачна по отношение на въздействието си върху околната среда, икономиката и обществото като цяло. През месец март проектът The NO Project получи признание в категория „Събитие на публиката 2012” на второто издание на конкурса за най-добри организатори на събития Eventex Awards, което е поредното доказателство за постигнатия ефект сред широката общественост.
http://www.postbank.bg/bg-BG/AboutUs/04MediaCenter/Events/step2freedom
http://www.postbank.bg/bgBG/AboutUs/05CorporateAndSocialResponsibility/The%20NO%20Project/

За Пощенска банка и борбата с трафика на хора
Пощенска банка е една от малкото бизнес организации, която се включва проактивно като партньор в националните информационни кампании за борба с трафика на хора – именно чрез международния проект The NO Project, чиято реализация в България започна по инициатива на банката през лятото на 2012 г. Проектът се осъществи с официалното партньорство на Националната комисия за борба с трафика на хора и Нов български университет.
В рамките на The NO Project банката организира поредица образователни срещи с възпитаници на НБУ, Националната гимназия за изящни изкуства „Илия Петров” и Американския колеж в София. Лектор на новаторските семинари, на които бяха използвани изразни средства като музика, изкуство, образование и социални медии, беше г-жа Джуди Бойл, създател на The NO Project, която пристигна в България благодарение на Пощенска банка.
Кулминацията на реализацията на The NO Project бе оригиналната изложба FREE ME, в която бяха показани инсталации, плакати и художествени произведения на студенти от НБУ, посветени на борбата с трафика на хора. Последваха още четири изложби под надслова STEP TO FREEDОM – в София, непосредствено до Националния дворец на културата, в Благоевград, в Пловдив и в пазарджик. Над 8000 души посетиха изложените 58 плакатa, представящи творческата гледна точка по проблема с трафика на хора на студенти от департамент „Изящни изкуства” на НБУ, на Джуди Бойл, създателката на международния проект The NO Project, както и визии от различни информационни кампании на НКБТХ.
Според данни на НКБТХ през 2011 г. в България са регистрирани 541 жертви на трафик. Значителна част от тях (448 души) са жени. При 404 случая основната цел на извършеното спрямо тях престъпление е сексуалната експлоатация, следват трудовата експлоатация – 91 случая, и трафикът с цел продажба на новородено дете – 29 случая.
The NO Project е независима инициатива, която цели създаване на информираност и критично мнение по проблема с трафика на хора. В България тя се осъществява изцяло с подкрепата на Пощенска банка. Проектът е специално насочен към младите хора и използва популярни сред тях изразни средства като музика, изкуство, образование и социални медии. The NO Project цени техния потенциал да влияят и да променят съществуващите поведенчески модели. Повече за проекта можете да откриете на www.thenoproject.org.

Пощенска банка с правно име „Юробанк България” АД е член на Юробанк Груп.

Юробанк е европейска банкова организация с 67,7 млрд. евро активи (към 31.12.2012), която предлага универсално банкиране в осем страни. Юробанк има ключово присъствие в Гърция и водещи позиции в България, Румъния и Сърбия. Банката предлага ексклузивни решения за управление на активи в Кипър, Люксембург и Лондон и присъства на банковия пазар в Украйна.

Повече информация за Пощенска банка можете да намерите на www.postbank.bg, както и на www.facebook.com/PostbankBG.

Повече информация за Юробанк можете да намерите на www.eurobank.gr.

За Контакти:Илияна Захариева, началник отдел „Корпоративни комуникации”, Пощенска банка
тел. 02/81 66 100, e-mail: IZZaharieva@postbank.bg

Източник: www.postbank.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1126