Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Туризъм

Вземи в gLOG
03 Юни 13, 10:59 / Автор: Комуникационна агенция PRoWay
Цветна поляна от кръпки ще разцъфти на 24 юни в град Смолян
Поляната от кръпки ще бъде изложена в Смолян по време на Фестивал на дивите цветя
Стотици любители на природата, сред които най-вече деца, от цялата страна се включиха в създаването на цветна поляна като изобразиха любимото си цвете, срещащо се в тяхното населено място. Художественото пано „Поляна от кръпки“ ще може да бъде видяно от гостите на Фестивал на дивите цветя от 24 юни в гр. Смолян в Градска галерия „Петър Стайков”.

Поляната от цветни кръпки се осъществява от сдружение „Екоорганизация – Родопи“ и Българска фондация Биоразнообразие по проект „Цветна Европа” на международната организация Плантлайф Интернешънъл. Идеята на китния килим е да бъде изработен от съшиването на стотици парчета плат, изрисувани, избродирани или апликирани от участници от цялата страна, като всяка “кръпка” изобразява интересно диво цвете от местната флора. Повече информация за инициативата, както и снимки на част от кръпките, могат да бъдат видени на сайта на Плантлайф Интернешънъл:
http://wildflowereurope.org/bg/patches/

В създаването на цветния килим активно участваха учениците от Професионална гимназия за приложни изкуства – гр. Смолян. Те изработиха красиви кръпки, вдъхновени от дивите цветя в Смолянския регион. Гимназията, която е сред елитните училища в страната, подготвя млади таланти в специалностите Рекламна графика и Художествен текстил и мода. За учебната 2013-2014 година се приемът ученици, завършили 7 или 8 клас.

За Фестивал на дивите цветя
Фестивал на дивите цветя се организира от сдружение „Екоорганизация – Родопи” по проект „Родопите – градината на Орфей”. Фестивалът е част от мрежата от фестивали на дивите цветя, които се провеждат в Словения, Хърватска, Румъния и Великобритания под егидата на международната организация PlantLife International.

Фестивалът ще се проведе от 21 до 30 юни в община Смолян.

Facebook страница на Фестивал на дивите цветя:
https://www.facebook.com/FestivalNaDiviteCvetia?ref=hl
Източник:

Комуникационна агенция PRoWay


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.488