Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
03 Юни 13, 18:17 / Автор: CKBB
ASUS преобразява очакванията в компютърната индустрия на Computex 2013
Председателят на ASUS Джони Ши представи Transformer Book Trio и други революционни продукти, които трансформират очакванията на потребителите
Computex, Тайпе, Тайван (3 юни 2013) — Невероятни нови продукти, които преобразяват очакванията на потребителите по отношение на технологиите, обяви днес ASUS на събитието си за медиите "We Transform" на Computex 2013 в Тайпе. Председателят на компанията Джони Ши разкри философията на ASUS "Design Thinking" и представи цяла линия иновативни устройства, предназначени да улеснят съвременния начин на живот.

"Стремим се да усъвършенстваме баланса между инженеринга и човешката природа, като всеки сложен детайл отразява нашите нужди едновременно за емоции и функционалност", каза Джони Ши. "Това е моделът "Design Thinking" на ASUS, където всяка идея започва с хората и трансформираме въображението си в безброй революционни нововъведения", допълни той.

ASUS Transformer Book Trio е иновативна комбинация от ноутбук, таблет и настолен компютър, който осигурява несравнима гъвкавост при работа, игри и социална активност, а новият Transformer Pad Infinity е първият в света NVIDIA® Tegra® 4 таблет със зашеметяваща 2560 х 1600 резолюция на дисплея. ASUS обяви също така две нови мобилни устройства – 6-инчовия Fonepad™ Note FHD 6 таблет с 3G voice-calling и 7-инчовия Memo Pad HD 7 таблет, чиято препоръчителна продажна цена на дребно е $129. Ултра-компактният настолен компютър VivoPC, безжичната мишка VivoMouse с вграден мулти-тъч тъчпад и първият в света AC1900 рутер – RT-AC68U, също бяха представени днес.

ASUS Transformer Book Trio трансформира очакванията за преносими компютри
ASUS Transformer Book Trio е първото в света три-в-едно мобилно устройство. С 11,6-инчов подвижен дисплей и двойна операционна система, Transformer Book Trio предлага ново измерение на мобилната гъвкавост чрез превключване без усилие между Windows 8 ноутбук, Android таблет и Windows 8 настолен компютър. Transformer Book Trio превключва лесно между операционните системи, осигурявайки на потребителите достъп до над 700 000 приложения в Google Play Store и над 50 000 приложения в Windows Store.

Въпреки различните операционни системи, Transformer Book Trio е проектиран за гладко преминаване между режимите, което позволява на потребителите да синхронизират данните или да продължат да сърфират в съответната уеб страница дори при преминаване от ноутбук към таблет режим.

PC Station dock разполага със собствен четвърто поколение Intel® Core™ i7 процесор, клавиатура и 750GB твърд диск, както и с отделен таблет-дисплей, и може да бъде прикачена към външен монитор и да се използва като настолен компютър. PC Station служи и като зарядно устройство за таблета за осигуряване на по-дълъг живот на батерията. Таблетът разполага с 2.0 GHz Intel® Atom™ процесор и 16:9 IPS дисплей с Full HD 1920 x 1080 резолюция и до 64GB за съхранение.

Новият ASUS Transformer Pad Infinity преобразява очакванията за таблетите
Новият Transformer Pad Infinity е първото от поредицата на ASUS иновативни мобилни устройства с двойна употреба с 1.9GHz NVIDIA® Tegra® 4 мобилен процесор с четири-ядрен ARM Cortex-A15 CPU и 72-ядрен GeForce® GPU. 10.1-инчовият LED дисплей с подсветка е с ултраясна 2560 х 1600 резолюция с технологията IPS за 178-градусов ъгъл на гледане, както и с 10-точков мултитъч за гладък и незабавен контрол с върха на пръстите. Изчистеното аудио с технологията ASUS SonicMaster допълва мобилното изживяване с таблета. Клавиатурата, която е с нов дизайн, сега разполага с мултитъч тъчпад, USB 3.0 и SDXC четец на карти, и осигурява по-дълъг живот на батерията, когато таблетът е прикачен.

ASUS MeMO Pad™ HD 7
ASUS Memo Pad™ HD 7 е невероятна ценност – 7-инчов таблет на цена $129 за 8GB капацитет и $149 за 16GB. Memo Pad™ HD 7 тежи само 302 г и притежава четириядрен процесор, както и 10-точков мултитъч 1280 х 800 IPS дисплей с 170-градусов ъгъл на гледане. Memo Pad™ HD 7 разполага също така с аудио технологията ASUS SonicMaster, предна 1.2-мегапикселова камера и опционална 5-мегапикселова задна камера. Цветовете, в които се предлага, са тъмносин, бял, розов и зелен.

ASUS Fonepad Note™ FHD 6
Отчасти 3G смартфон, отчасти таблет, ASUS Fonepad™ Note FHD 6 притежава 1.6GHz Intel® Atom™ Z2560 двуядрен процесор и 1920 х 1080 Full HD Super IPS+ дисплей. С яркост на дисплея от 450 нита, ASUS Fonepad™ Note FHD 6 може да се използва на открито при ярка слънчева светлина, а предните стерео говорители с ASUS SonicMaster технология гарантират качествен звук с висока разделителна способност. ASUS Fonepad™ Note FHD 6 има и стилус за бързо и точно ръкописно въвеждане на текст.

ASUS VivoPC - трансформация на очакванията при домашните компютри
ASUS VivoPC е безжичен мултимедиен център, проектиран да предостави HD Wi-Fi аудио и видео стрийминг чрез високоскоростна 802.11ac връзка. Неговата компактна конструкция е с покритие във вид на метални кръгове, а освен това притежава аудио технологията ASUS SonicMaster и два USB 3.0 порта. ASUS VivoPC разполага със SATA 6GB/сек и има възможност за лесен външен достъп за ъпгрейди.

ASUS VivoMouse
ASUS VivoMouse е комбиниран тъчпад, мишка и устройство за дистанционен контрол на PC, предназначена за пълноценно тъч-изживяване на Windows 8 при РС без сензорен дисплей. VivoMouse има свой собствен тъчпад, които разпознава дори жестовете на докосване при Windows 8 и може да се използва като дистанционно устройство за персонални компютри за домашно забавление.

ASUS RT-AC68U безжичен рутер
ASUS RT-AC68U е първият в света двубандов 802.11ac рутер с изключително бързата комбинация на AC1900 скорост на данните от 1900Mbit/сек. RT-AC68U разполага ASUS AiRadar технология, която използва генерирането на лъчи за фокусиране на Wi-Fi с цел установяване на по-силна безжична връзка и 150% по-голямо покритие в сравнение с други рутери. RT-AC68U притежава синхронизиращ режим Router-to-Router, който улеснява споделянето на файлове. Една обикновена покана позволява снимки, видео и други файлове от прикачена USB-памет да бъдат синхронизирани автоматично с USB-памет на други съвместими рутери ASUS, без да е необходимо включването на компютрите в който и да е от двата края.

Други продукти на ASUS, обявени на Computex, бяха Zenbook Infinity Ultrabook™, Memo Pad FHD 10 таблет, G10 настолен компютър с вграден UPS и PA279Q ProArt WQHD предварително калибриран професионален монитор.


###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12 500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1293