Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Реклама

Вземи в gLOG
04 Юни 13, 14:55 / Автор: United Partners
Как да се повиши възвръщаемостта на инвестициите в реклама?
Конференцията „Градивната сила на рекламната дейност“ дава някои отговори
На 30 май се проведе конференцията „Градивната сила на рекламната дейност“ организирана от Българската асоциация на рекламодателите (БАР). Това е първото голямо събитие от едноименния проект, който обединява основни партньори в рекламно-комуникационния сектор: Българската асоциация на комуникационните агенции (БАКА), Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори (АБРО), Българската асоциация на професионалистите в маркетингови проучвания и проучвания на мнения (BAMOR), агенции и медии, за действия за подобряване на средата за рекламна дейност и доверието на инвеститорите в нея.

Темата на конференцията „Какво да направим, за да повишим възвръщаемостта на инвестициите в реклама?“ беше определена въз основа на проучване на мненията на големи рекламодатели, комуникационни агенции и медии, проведено от представители на BAMOR през ноември и декември 2012г.

На конференцията бяха представени гледните точки на различни страни в рекламно-комуникационния сектор за конкретни действия за подобряване възвръщаемостта на инвестициите в реклама.

„Ноубъл графикс“ (БАКА) коментираха как добрите идеи могат да направят рекламата по-успешна.

Интегрираните маркетингови комуникации, достигането на телевизионното съдържание до нови целеви аудитории чрез интернет беше разгледано от членове на АБРО: бТВ Медиа Груп и НОВА Броудкастинг Груп.

Беше представена и работата на Националния съвет по саморегулация (НСС) за постигане и утвърждаване на високи професионални и етични стандарти в рекламата, чрез услугата „copy advice“ ( препоръка за рекламата).

Водещият на предаването „Панорама“ в БНТ разгледа мястото на бизнеса в електронните медии, очерта перспективите и конкретните действия за подобряване на информираността на обществото за ролята на бизнеса.

Визията за измерванията и данните за публиките, достигани чрез различни медийни канали, беше обсъждана от представители на агенция за измервания на публиките в интернет (Gemius), и от агенциите за измервания на ТВ аудитории (GARB и Media Research).

Медийния рекламен мониторинг беше разгледан от представители на фирмите New Media Lab и Tri De.

Беше представена конкретна визия за увеличаване на доверието във външната реклама от Председателя на УС на Транспортната индоор и аутдоор рекламна асоциация (ТИАРА).

Бяха разгледани и перспективите пред рекламата в пресата и достигането до нови аудитории чрез присъствие на пресата в интернет.

Представените на конференцията визии и очертаните конкретни действия и мерки за подобряване на възвръщаемостта на инвестициите в реклама, са основа за развитието на проекта „Градивната сила на рекламната дейност“. БАР предлага на партньорите всяка година да бъдат отчитани постигнатите резултати и очертавани конкретните следващи действия.

За Контакти: United Partners

Източник: www.united-partners.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1621