СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

06 Юни 13, 15:45 / Автор: JAR Computers
JAR Computers представи първата си конфигурация с новите процесори на Intel, базирани на Haswell технологията
Българската технологична верига JAR Computers пусна в своята търговска мрежа собствена компютърна конфигурация с най-новите процесори Intel® Core™ от четвърто поколение, базирани на иновативната Haswell микроархитектура. Това става броени дни след международната премиера на новите процесори на Intel®. JAR Computers вече предлага и лаптопи, както и дънни платки с новите процесори. Всички устройства са достъпни както в магазинната мрежа на компанията, така и в онлайн магазина www.jarcomputers.com.

Предлаганата от българската компания конфигурация включва четири - ядрен процесор Haswell Core i5 4570 (3.2/3.6 GHz Turbo Boost, 6MB L3, 1.15GHz GPU, LGA1150) и разполага с 8GB DDR3 оперативна памет. Сред екстрите на компютъра е още видеокарта GeForce GT 630. Твърдият диск е 1000GB, SATA 6Gb/s (7200rpm, 32MB), а кутията - ATX 400W, JNC RJA 321 NEW, в черен цвят. Конфигурацията се предлага с безжична мултимедийна клавиатура, оптична USB мишка, две годишна гаранция, както и с подарък – игра за персонален компютър.

Новите процесори на Intel са особено подходящи за преносими устройства, както и за модели от типа „две в едно“, обединяващи възможностите на персонален компютър с удобството на таблет. Те значително увеличават живота на батерията на мобилни устройства и се отличават с изключително високо съотношение на производителност спрямо енергопотребление.

„За JAR Computers е особено важно, да предоставяме на клиентите си първите продукти с някои от най-значимите иновации в компютърната техника. В това отношение партньорството ни с Intel е особено важно, тъй като то ни позволява да предложим на българските потребители конфигурации с водещи технологии, на много достъпна цена и при това – едновременно със световната премиера на най-новите процесори“ - заяви Рашко Костов, изпълнителен директор на JAR Computers.

За Контакти:www.jarcomputers.com

www.jarcomputers.com