Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

Вземи в gLOG
07 Юни 13, 11:37 / Автор: CKBB
ASUS представя дънните платки TUF Sabertooth Z87 и Gryphon Z87
Продуктите се характеризират с издръжливост и стабилност благодарение на компонентите, създадени за военни цели, и специалните охладителни системи, плюс гъвкав Armor Kit DIY за Gryphon Z87
ASUS представи две дънни платки от серията TUF, базирани на Intel® Z87 Express чипсет за 4-то поколение Core™ процесори. ATX Sabertooth Z87 и micro-ATX Gryphon Z87 притежават патентованата от ASUS термална конструкция, която осигурява подобрено охлаждане, стабилност и надеждност. Продуктите преминават успешно взискателните тестове за устойчивост на военни компоненти и за функциониране в сървър-клас.

Характеристиките на дънните платки включват 10K черни металически кондензатори, високоустойчиви дросели и MOSFETs, осигуряващи на клиентите стабилен хардуер за интензивна употреба при натоварени условия. Ъпгрейд пакетът Gryphon Armor Kit, който се предлага отделно, позволява на потребителите да добавят първокласни TUF-ексклузивни компоненти, за да си осигурят още по-стойностен Gryphon Z87, подобрявайки допълнително устойчивото му термално представяне чрез предотвратяване натрупването на прах и предлагайки гъвкави възможности за самостоятелно асемблиране.

Sabertooth Z87 – с подобрена издръжливост
Надграждайки успеха на Sabertooth Z77, новата дънна платка Sabertooth Z87 добавя нови характеристики, които я правят още по-термично ефективна, трайна и устойчива.

Планката TUF Fortifier подсилва платката срещу огъване, причинено от инсталирането на тежки компоненти като CPU охладители от висок клас и видео карти. Огъването може да повреди бордната верига, а TUF Fortifier практически елиминира този вреден ефект. Устойчивата планка е прикрепена чрез термичен тампон, което допълнително ускорява разпръскването на топлината, особено от чувствителните модули за регулиране на волтажа на процесора.

"Топлинната броня" Thermal Armor с клапан (Flow Valve) е усъвършенствана версия на предишните варианти на Thermal Armor. Двойните вентилатори (разположен в центъра на платката и на задния вход/изход) отвеждат топлината далеч от важните компоненти чрез "умно" канализиране, а новият клапан (Flow Valve) позволява на потребителите да контролират въздушния поток и да се възползват от максималните възможности на охладителната система по свой избор.

Когато клапанът е затворен, той съсредоточава силен въздушен поток от топлинните тръби, за да ускори пасивното отвеждане на топлината, увеличавайки ефективността на системата за течно охлаждане на процесора. При въздушното охлаждане, отварянето на клапана позволява пълният поток от охладителя на процесора да се съчетае с ефекта на Thermal Armor и двойните вентилатори за усилване ефективността на охлаждането. Клапанът е една от иновациите на TUF серията, въведена в отговор на исканията на потребителите, и съчетава в себе си широк набор от охладителни системи.

Абсолютно нова технология Thermal Radar 2
И двете TUF Z87 дънни платки включват технология Thermal Radar 2 за интелигентен контрол на температурата в реално време. В допълнение към вградените сензори, ASUS добавя три терморезисторни кабела при Sabertooth Z87, така че потребителите да могат ръчно да проверяват нивото на загряване на видео картата, твърдите дискове, DRAM и други важни компоненти. Thermal Radar 2 притежава лесна за управление програма, която позволява да се избират подробни настройки на скоростта на вентилатора, както и с един клик да се управлява производителността на вентилатора за оптимално охлаждане при всяка една ситуация.

Защита срещу замърсяване от заобикалящата среща
Приспособленията срещу прах Dust Defender предпазват повече входно-изходни портове, разширителни и памет-слотове, отколкото при Z77 TUF. Прахът се явява като една от най-честите причини за намаляване на производителността с течение на времето, а Dust Defender редуцира неговото влияние дори и в силно запрашена среда и при много продължителна употреба. Благодарение на тези си функции, Sabertooth Z87 постига нива на стабилност, надеждност и издръжливост, надхвърлящи далеч тези на стандартните дънни платки.

„Направи си сам“ TUF серия с Gryphon Z87 и Gryphon Armor Kit
Gryphon Z87, която е първата micro-ATX дънна платка от серията TUF, привнася много от функциите, налични при Sabertooth Z87, като компоненти от военен клас и технологията Thermal Radar 2, а същевременно излиза на пазара на изключително атрактивна цена.

ASUS предлага допълнителен комплект – Gryphon Armor Kit, за да осигури на потребителите на Gryphon Z87 възможността да надградят платката, добавяйки й части и функции. Комплектът съдържа micro-ATX версия на Thermal Armor, планка TUF Fortifier, приспособления Dust Defender и три терморезисторни кабела. При инсталирането му, Gryphon Armor Kit подобрява топлинната издръжливост на Gryphon Z87, устойчивостта и защитата от прах, а осигурява и по-характерен облик на серията TUF. Gryphon Armor Kit се предлага отделно, комбинирайки удоволствието и гъвкавостта от ъпгрейда със собствени усилия, с термалната ефективност и стабилност на серията TUF.

Дънните платки от TUF серията на ASUS Sabertooth Z87 и Gryphon Z87 вече са пуснати в продажба, като цените им варират в различните страни.

###
Повече за ASUS
ASUS е водеща компания, която се нарежда в Топ 3 на световните лидери в продажбите на потребителски ноутбуци и е най-награждаваният производител на дънни платки в света. ASUS създава и произвежда продукти, които по най-добрия начин удовлетворяват нуждите както на съвременния потребител, така и на модерните домакинства и офиси. Портфолиото на компанията включва дънни платки, видеокарти, оптични устройства, дисплеи, десктоп-конфигурации, персонални компютри, ноутбуци, нетбуци, таблети, сървъри, мултимедийни и безжични устройства, мрежови устройства и смартфони. Водена от иновациите и посветена на качеството, компанията е носител на 4168 награди през 2012 г., а благодарение на Eee PC™ е световно признат лидер в революционното развитие на компютърната индустрия. Компанията е работодател на над 12 500 служители в света и разполага с инженерен екип от 3800 доказани специалисти. Приходите на ASUS за 2012 г. са близо 14 млрд. щатски долара.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1217