СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Информационни технологии

10 Юни 13, 15:20 / Автор: Infozone
Infozone създава първата мобилна виртуална карта на образователните и културни обекти в Българи
Специален акцент в проекта ще бъде картата на уличното изкуство в страната
Българското мобилно приложение Infozone ще създаде първата мобилна виртуална карта на образователните и културни обекти в България. Тя ще бъде достъпна в приложението, което позволява на всеки притежател на Android базиран телефон, да вижда лесно и бързо заобикалящите го обекти – заведения, магазини, спортни съоръжения, културни обекти и др., както и да получава през телефона си повече информация за тях, да се свързва и да получава специални предложения от компаниите, включени в системата.

Виртуалната мобилна карта ще включва три основни групи от обекти: образователни учреждения, които ще бъдат обособени в раздел Институции, паметници на културата – в раздел Забележителности, както и улично изкуство (Street art), което ще бъде достъпно в раздел Забавление. Целта на третата група е успоредно с традиционната култура, която безспорно има важно значение за обществото ни, де бъде поставен акцент и върху бързо развиващите се младежки субкултури, които през последните години печелят все повече почитатели сред младите хора у нас.

Екипът на Infozone обявява и началото на състезание за предлагане на нови обекти, което е отворено за младежи до 30 годишна възраст, включително. Предлагането на културни и образователни обекти ще продължи до края на месец август, след което в присъствието на нотариус ще бъдат изтеглени победителите. Всеки регистриран потребител в www.infozone.bg ще може да добави своето предпочитано място от меню „Предложени обекти“ след като влезе в своя профил на адрес: https://infozone.bg/user/login. При предлагането на всеки обект задължително трябва да бъдат добавени неговото наименование, местоположение и поне една снимка. Снимките могат и да не са професионални, но ще бъдат приемани само авторски снимки – направени от участниците в състезанието. Подробности за проявата има на адрес: https://www.facebook.com/MobileCultureMap

„Infozone е първото по рода си българско приложение, работещо по иновативния модел location based services или услуги, базирани на местоположението. С него ние сме си поставили за цел да изградим една нова виртуална реалност, тясно обвързана с мястото, на което се намира всеки отделен потребител. Чрез Infozone всеки собственик на смартфон може с няколко клика да се запознае с различните обекти, намиращи се около него, както и да взаимодейства с тях. В платформата вече има огромен брой търговски обекти, но нашето убеждение е, че тя не би била пълна без в нея да бъдат включени значимите за националната идентичност образователни учреждения и културни институции. А организирайки състезание за предлагането на обекти с важно обществено значение, се надяваме също, да стимулираме младите хора, да научат повече за заобикалящите ги културни паметници“ - заяви Емилиян Енев, създател на проекта и управител на фирма Калатори ООД, която развива приложението Infozone.

Тази инициатива може да се възприеме и като част от националната туристическа реклама на страната ни. Следващата стъпка е мобилното приложение Infozone да бъде налично с версия на английски език и цялото съдържание да бъде достъпно за чуждестранни туристи в България. По този начин всички обекти, които са включени в платформата в рамките на конкурса, ще бъдат видими за широка международна аудитория.

Повече за Infozone

Infozone е първото по рода си българско приложение, предлагащо услуги, базирани на местоположението (LBS – Location Based Services). Използвайки информация за локацията на потребителя, то му предоставя разнообразни данни за заобикалящите го търговски обекти, заведения, исторически паметници и т.н. Чрез Infozone всеки притежател на смартфон с операционна система Android*, а скоро и с iOS*, може да се информира за обектите, намиращи се в близост до него, да види техни снимки, както и да им се обади направо чрез вградената click-to-call функционалност на приложението. Чрез Infozone потребителят може също да се възползва от различни промоционални предложения на търговските обекти, а скоро ще може и да закупи стоки или услуги от тях, направо през телефона. В добавка към мобилния софтуер, функционира и уеб порталът http://infozone.bg/, който също предоставя информация за търговските обекти, включени в системата. Infozone е продукт на фирма Калатори ООД.

* - Android и iOS са търговски марки на уважаваните от нас компании

За Контакти:+ 359 885 90 52 99

Източник:  http://www.infozone.bg