Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Автомобили и горива

Вземи в gLOG
11 Юни 13, 12:49 / Автор: Shell България
Кметът на град Чепеларе поздрави учениците от Професионална гимназия „Н.Й. Вапцаров“ за участието им в Shell Eco-marathon Европа 2013
На финалите в Ротердам учениците изминаха 156 км с 1 кВтч енергия със своя електромобил
На 11 юни кметът на град Чепеларе поздрави учениците за успешното им представяне на финалите на Shell Eco-marathon Европа 2013 по време на среща с регионалните медии. След официалната част учениците направиха и примерна демонстрация с автомобила.

Отборът от десет български ученици от града проектира и конструира напълно самостоятелно електромобил, задвижван от електрическа батерия и соларен панел, с който участваха в състезанието за икономия на енергия. Макар и дебютанти в надпреварата възпитаниците на Професионалната гимназия постигнаха достойно представяне. Те изминаха 155,57 км с 1 кВтч енергия и се наредиха на 24-то място от общо 36 отбора в тяхната категория. Победител сред прототипите тази година е френският отбор – „Паске“, който измина 1 224,1 км с 1 кВтч енергия и постави нов рекорд в своята категория.

Повече от четири месеца усилен труд, близо три дни пътуване и средно по 5 часа сън в денонощието за същия този период – това е пътят, който осемте млади таланти от Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н.Й.Вапцаров“ – гр. Чепеларе, изминаха към финалите на Shell Eco-marathon Европа в Ротердам, Холандия.

„Shell Eco-marathon е нещо повече от състезание. Това е предизвикателство. Като начинаещ отбор ние постигнахме много. Гордеем се с нашия пилот, който с изключително спокойствие направи четири успешни опита на пистата и с всяка следваща обиколка подобряваше резултатите ни въпреки лошото време. Благодарим на нашите спонсори и партньори. Най-вече благодарим на Shell България за това, че ни окуражиха да участваме и ни подкрепяха през цялото време. Сега вече сбъднахме една мечта“, сподели Тодор Михайлов, капитан на отбора на гр. Чепеларе.

„Горди сме с представянето на отбора от гр. Чепеларе, който дръзна да премери сили с отбори с богат опит и традиции в Shell Eco-marathon. Така те показаха, че пред амбицията, целеустремеността и таланта няма бариери“, коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

Учениците и техният капитан са оптимисти за участието си в състезанието Shell Eco-marathon Европа и следващата година. „Желание определено не липсва в отбора и вярвам, че с подкрепата на всички наши партньори ще успеем да подобрим технологията на автомобила“, сподели Тодор Михайлов.

За 2014 г. отборът предвижда подобрения в технологията на директното задвижване на автомобила в търсене на по-ефективен начин за използване на инерцията с цел намаляване разхода на енергия. Благодарение на участието си в състезанието, студентите са успели да се докоснат до иновативни решения за енергийна ефективност, които ще се опитат да приложат в технологията на новия автомобил.

Учениците планират да продължат да се състезават в същата категория – „Прототипи“, задвижвани от електрическа батерия и соларен панел, но прогнозират по-добри резултати.


Научете повече за състезанието на нашия уебсайт:
www.shell.com/ecomarathon/europe


За Shell Eco-marathon Европа
Shell Eco-marathon е едно от най-иновативните и свързани с редица предизвикателства състезания за ученици и студенти в света, което се провежда всяка година в Европа, Америка и Азия. Целта на инициативата е да насърчи отбори от средни училища и университети по цял свят да проектират, конструират и да се състезават с енергийно ефективни автомобили. Победител е отборът, който измине най-голямо разстояние с 1 кВтч. или 1 литър гориво. Shell Eco-marathon осигурява и уникална възможност за обмяна на опит между тези участници, за които намирането на решения за устойчива мобилност в отговор на световното енергийно предизвикателство, е страст. Shell Eco-marathon демонстрира нагледно ангажимента на Shell да подпомогне света в посрещането на нарастващите енергийни нужди, работейки съвместно с партньори и студенти от цял свят.

Shell Eco-marathon е глобална инициатива с отделни събития в Европа, САЩ и Азия: Shell Eco-marathon Северна и Южна Америка се проведе от 29 март до 1 април в Хюстън, САЩ; Shell Eco-marathon Азия ще се състои от 04 до 07 юли в Куала Лумпур, Малайзия.


За Royal Dutch Shell plc
Royal Dutch Shell plc е регистрирана в Англия и Уелс, със седалище на управление в Хага и акциите и се търгуват на фондовите борси в Лондон, Амстердам и Ню Йорк. В над 90 страни в света компаниите Shell развиват дейности като проучване и добив на нефт и газ; производство и търговия с втечнен природен газ (LNG) и синтетичен дизел от природен газ (GTL); производство, продажба и дистрибуция на петролни продукти и химикали; а също и проекти за възобновяеми енергийни източници.

Научете повече на: www.shell.com.

Рекордите в Shell Eco-marathon Европа 2013

След три динамични състезателни дни в Ротердам бяха постигнати пет рекорда в Shell Eco-marathon.

Изминавайки 145,7 км с 1 кВтч енергия, отборът на Нант, Франция със своя градски тип електромобил с водород подобри миналогодишния рекорд в тази категория с 41,7 км. Отново в категорията градски тип автомобили, само че задвижвани от електрическа батерия, френският Electricar Solution надскочи собственото си постижение от 2012 г. от 262,6 км с 1 кВтч енергия, като измина 376,2 км и оглави класирането в тази категория. Вечният фаворит, също от Франция – отборът Microjoule-La Joliverie - измина 2,980.3 км с един литър гориво - приблизително равно на разстоянието между Ротердам и Атина. Отново френски отбор – „Паске“ - измина 1 224,1 км с 1 кВтч енергия и постави рекорд в категорията прототипи, задвижвани от електрическа батерия.

Немският тим Schluchtspecht от Университета по приложни науки в Офенбург записа рекорд от 315, 4 км с един литър гориво в категорията градски тип автомобили, задвижвани от дизел.

За Контакти:Медийни запитвания:
Тони Стойкова, AMI Communications за Shell Bulgaria
Тел: 989 5115, 0892 256 188 или е-mail: toni.stoykova@amic.bg

Източник:
www.shell.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1487