Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Предприемачество

Вземи в gLOG
12 Юни 13, 17:38 / Автор: Министерство на икономиката и енергетиката
Стартира Th13teen Arts - конкурсът за най-добър бизнес проект от творческите индустрии
Стартира Th13teen Arts - националният конкурс за най-добър бизнес проект от творческите индустрии и етап от световното първенство за бизнес концепции в областта на творческите индустрии Creative Business Cup. Бизнес концепциите ще се приемат в периода от 03.06 – 03.07, след което ще бъдат разгледани и оценени от специализирано жури.
Creative Business Cup е международен конкурс за най-добра бизнес концепция от творческите индустрии. Целта на състезанието е да насърчи и укрепи бизнес уменията на предприемачите от творческите индустрии. Конкурсът се провежда за втора поредна година. До момента 42 страни от целия свят са заявили своето участие. България се присъединява за първи път към конкурса, като организира свой национален кръг. Победителят в него ще представи страната ни на финала на Creative Business Cup. Инициатор и организатор на конкурса за България е Министерството на икономиката и енергетиката, което привлече за партньор фондация StartUP.
В конкурса могат да участват всички предприемачи, които притежават собствена компания, регистрирана и извършваща дейност в България, и имат новаторска концепция за реализиране на успешен бизнес проект в областта на творческите индустрии. Поне един от участниците в екипа трябва да има съответното образование и опит в сферата на творческите индустрии. Няма ограничения за възрастта на предприемачите, възрастта и размера на компаниите. Единствено размерът на дяловото участие в компанията от външен инвеститор, ако има такова, не трябва да надхвърля 500 000 щатски долара.
За целите на международния формат, участието в конкурса протича задължително на английски език.
Финалът на състезанието ще се състои на 13.07.2013, когато ще бъде обявен победителят от националният кръг. В периода 17-21 ноември 2013 г. той ще се състезава за титлата "Най-добър творчески предприемач в света" на световния финал на Creative Business Cup в Копенхаген. Световният шампион ще получи от датските организатори и награда от 50 000 щатски долара за целите и реализацията на своята бизнес концепция. Разходите за пътуването и хотела на българския финалист са за сметка на българските организатори.
Желаещите да участват могат да научат повече за условията и да изтеглят формуляр за участие от тук:
http://www.mi.government.bg/bg/themes/th13teen-arts-1284-285.html

Повече информация можете да намерите и във фейсбук: https://www.facebook.com/Th13teenArts

За Контакти:

Очакваме Вашите въпроси и попълнени формуляри за участие на посочения адрес:
Теодора Митова
Младши експерт, отдел „Политика за МСП”, дирекция „Бизнес среда и политика за МСП”, Министерство на икономиката и енергетиката
Тел. 02 / 940 7339
t.mitova@mee.government.bg

Източник: http://www.mi.government.bg/bg/themes/th13teen-arts-1284-285.html

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.4994