Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Образование

25 Юни 13, 12:01 / Автор: Център за творческо обучение
Първите български ученици, които ще се обучават това лято в космическия лагер на Space Camp в Измир, заминаха за Турция
Space Camp Измир е един от трите обучителни центъра на NASA извън САЩ
Първите български ученици, които ще се обучават тази година в космическия тренировъчен център на NASA - Space Camp в турския гр. Измир вече потеглиха натам. Това съобщават от Център за творческо обучение , който е представител за България на космическия лагер. Учениците са потеглили на 23 юни (неделя) и се очаква, да се завърнат в България изпълнени с нови знания, преживявания и позитивни емоции на 30 юни. Следващите три отбора с финалистите от националния конкурс за Space Camp Turkey пътуват на следните дати: II група – 14 – 20 юли; III група – 28 юли – 03 август и IV група – 17 – 24 август.

Припомняме, че Space Camp Измир е един от трите обучителни центъра на NASA извън САЩ. В него младежите ще имат уникалната възможност да влязат в реплика на космическа совалка, да наблюдават излитането на совалка, да усетят имитирано състояние на безтегловност, както и да се докоснат до много други аспекти от живота в космоса. Обучението ще даде на българските ученици възможност, да започнат своето развитие в една изключително интересна и перспективна научна област, каквато са космическите изследвания.

Повече за Център за творческо обучение

Центърът за творческо обучение се намира в гр. София, ул. Сердика, N4 и провежда образователни програми за деца, учители, както и редица други дейности. Фокусът на организацията е в балансираното и всеобхватно развитие на личността чрез интензивни програми за творческо учене и свободно общуване с другите. Целта е да бъде събуден естественият интерес на децата, да опознават света и да бъдат подтикнати към смислено саморазвитие. Това става с много смях и забава, но и сериозна работа, и преодоляване на предизвикателства. Резултатът е вътрешно удовлетворение, промяна на светогледа и различно отношение към ученето.

Центърът за творческо обучение акцентира върху развитие на способности и умения, като самостоятелно изследване на проблеми и взимане на решения, прилагане на знанията за решаване на практически задачи, реалистична самооценка и самочувствие, формиране и отстояване на собствено мнение, по-добра комуникация и ефектива работа в група. Програмите на Центъра включват дейности по природни науки с експерименти, познания за Космоса с конструиране на ракети, опознаване на човешкото тяло и режими на хранене, познавателен и забавен спорт, себеизразяване и различни техники за общуване, оцеляване и действия при кризисни ситуации и бедствия. Част от занятията са реализирани в сътрудничество със „Space Camp” в Измир, акредитиран от NASA. Най–изявените деца формират българските отбори, които ежегодно взимат участие в международните програми на “Space Camp”.

За Контакти:02 408 0326

Източник:
www.cct.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1502