Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Банки и финанси

27 Юни 13, 12:27 / Автор: Пощенска банка
Пощенска банка представя практики за корпоративна екологична отговорност
Днес Пощенска банка (www.postbank.bg) представя добри практики за опазване на околната среда и устойчиво развитие на „зелен” форум, организиран от b2b Media с цел популяризиране на бизнес решенията за екологична отговорност.
Финансовата институция е сред участниците в Green Day Forum,
организиран от b2b Media

27 юни 2013 г.

Днес Пощенска банка (www.postbank.bg) представя добри практики за опазване на околната среда и устойчиво развитие на „зелен” форум, организиран от b2b Media с цел популяризиране на бизнес решенията за екологична отговорност.

Конференцията започва със специално видео обръщение от Янез Поточник, комисар по околната среда в Европейската комисия, а международен опит ще споделят н. пр. Коре Янсон, посланик на Кралство Дания в България и Щефан Гебесхубер, търговско аташе към посолството на Австрия. Сред участниците от българска страна са представители на водещи компании с внедрени зелени практики, сред които Пощенска банка, „Загорка”, XELLA България, „Мева България”, „Шрак Техник” и др. В дискусиите ще се включат и представители на Министерство на околната среда и водите и Столична община.

Пощенска банка е пионер сред финансовите институции в страната с последователна дългогодишна политика за корпоративна екологична отговорност и успешно внедрени практики за ограничаване на вредните емисии и опазване на околната среда. Дългосрочната цел на зелената политика на институцията е постигане на устойчива промяна в навиците на потребление както на служителите, така и на доставчиците и кредитополучателите.

В рамките на форума д-р Вирджиния Желязкова, мениджър „Опазване на околната среда, управление и анализи на разходите“ в банката представя системен подход за измерване на разхода на енергия, вода, хартия и др. консумативи в обектите на банката. Чрез специална методология се изчислява общото потребление на енергия в киловатчасове и се трансформира в емисии въглероден двуокис. В банката е внедрена и процедура за мониторинг и управление на екологичния риск при кредитиране. Целта й е включването на управлението на екологичния риск в процеса на одобряване и наблюдение на кредити, което гарантира не само спазване на законодателството, но и намаляване на замърсяващите бизнес дейности.

Във финансовата институция функционира и специален Зелен борд за по-добро координиране и управление на дейностите, свързани с опазването на природата. В него участват 15 доброволци, решени да разпространяват екологичната кауза в рамките на организацията, като за периода от 5 години от създаването на Борда в организацията са реализирани над 100 вътрешни проекти за екологична отговорност.

След дискусионната част на конференцията традиционно ще се състои награждаване на „Най-зелените компании в България 2012”. Г-жа Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка, ще връчи призовете за първите три места в категория „Най-зелена финансова институция“. Пощенска банка е носител на отличието за най-зелена институция за 2011 г. във второто издание на конкурса на b2b Media.

За Контакти:

Илияна Захариева, началник отдел „Корпоративни комуникации”, Пощенска банка
тел. 02/81 66 100, e-mail: IZZaharieva@postbank.bg

Източник:
www.postbank.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1116