Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

Вземи в gLOG
03 Юли 13, 17:20 / Автор: Anett & Co.
За четвърта поредна година страстен танго-фестивал ще събере уникални тангероси на Black Sea Tango Marathon 2013
Днес стартира поредният, вече традиционен, Black Sea Tango Marathon, който в рамките на почти една седмица ще приюти едни от най-страстните тангероси, както и някои от най-добрите учители и танцьори на класическо аржентинско танго от цял свят.
Още през 2010г. Black Sea Tango Marathon постави един от най-красивите курорти по Северното Черноморие - Kaliakria Resort и България, за първи път на картата на свeтовните танго сцени. Вече четири поредни години, събитието събира повече от 100 участници от над 15 държави, сред които Швеция, Италия, Румъния, Австрия, Гърция, Германия, Франция, Холандия, Англия и други.

Днес стартира поредният, вече традиционен, Black Sea Tango Marathon, който в рамките на почти една седмица ще приюти едни от най-страстните тангероси, както и някои от най-добрите учители и танцьори на класическо аржентинско танго от цял свят. Дните и нощите са запълнени с богата програма, в която участниците учат, забавляват се, танцуват, демонстрират своето изкуство. Милонги под звездите „на балкона на света” и танго на плажа ще дадат страст на лятото от 3 до 7 юли в Kaliakria Resort – едно събитие, което не трябва да се пропуска.

Организаторите от Tango&Pepper Studio избират Kaliakria за четвърта поредна година, защото според тях това е мястото, в което танцът се е влюбил, и обратно. Затова изданието е вдъхновено от любовта. В програмата са включени нощни милонги, следобедно танго на плажа, DJ партита на басейна, танго демонстрации и 40-часов танго маратон на "El Balcon del Mundo", с който ще завърши събитието. Тази година звездите на събитието са Мойра Кастежано и Гастон Торели – една от най-добрите танго двойки в света. Стилът им е неповторима комбинация от традициите на танго и съвременното танцово изкуство. Те ще посетят черноморската седмица на тангото като част от световното си турне, което обхваща Европа, Азия, САЩ и Канада.

В рамките на Black Sea Tango Marathon 2013 ще се проведат специални семинари с Мойра Кастежано и Гастон Торели. Очакват ни специален 6-часов танго семинар, както и допълнителни уроци по танго-валс и милонга, а в събота е нощта на демонстрацията им. Начинаещи и напреднали ще имат възможността да се присъединят към уроците и да се запознаят с различните стилове в танго.

Във всички фестивални дни най-добрият световен микс от DJ имена на танго сцената ще поддържа настроението около басейна в Kaliakria с характерен стил и дълбоки познания на танго културата от нейните Златни години /20, 30, 40/. Тази година организаторите са поканили Bärbel Rücker от Дания, Analia La Rubia Del Giglio от Аржентина, Bachar Bitar от Германия и Konrad Krynski от Унгария.

Аржентинското танго определено преживява ренесанс в световен мащаб. В последните години това изкуство зае място на едно от най-актуалните занимания в Европа, Балканите, Азия и Америка. Отдадени любители и професионални танцьори се срещат на милонги, фестивали и маратони по цял свят, за да танцуват в продължение на дни без да спират, увлечени в магията на музиката и танца. На 30.09.2009 г. ЮНЕСКО обяви аржентинското танго за Културно нематериално богатство и го добави към своя списък, предназначен да допринесе за съхраняване разнообразието на културния израз на човечеството.

С четвъртия пореден Black Sea Tango Marathon в Kaliakria през 2013 г., България ще се нареди отново сред предпочитаните от танго професионалистите и аматьори дестинации по света, което е своеобразна реклама за страната ни и красотата на нейните уникални природни дадености.

Програмата на танго маратона можете да намерите тук:
http://www.blackseatango.com/programme/

За Tango&Pepper Studio:
TANGO&PEPPER Studio, базирано в София, е създадено с цел да популяризира аржентинското танго и да създава нови възможности за развитие на това изкуство. Студиото организира, както постоянни активности: милонги, практики, уроци и семинари, където хората намират място за комуникация чрез езика на танца, така и национални и международни танго събития: фестивали, концерти, шоу-спектакли.

За Kaliakria Resort:
Ваканционният комплекс Kaliakria Resort, се намира на 8 км северно от Балчик и е проектиран от известния испански архитект Густаво Клостер, познат с луксозните си проекти за вили в Коста дел Сол. В рамките на комплекса се намира най-изисканият гурме ресторант на Северното Черноморие “El Balcon del Mundo”.

За Контакти: office@anett.co

Източник: Anett & Co.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.2067