Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Общество

Вземи в gLOG
04 Юли 13, 15:45 / Автор: United Partners
ЧОУ и детска градина „Дъга“ празнуват 20 години от совето създаване
Едно от първите частни училища в България е сред малкото, които залагат на индивидуалния подход към детето
На 06 юни 2013 г. в х-л Банкя Палас се проведе юбилеен концерт по случай 20 години от основаването на ЧОУ и детска градина “Дъга”. На събитието гостуваха бивши ученици, учители, както и родители на възпитаниците. Празникът премина под надслова “Чудесата под дъгата”, което е и основно мото на преподавателите – създаването на едно малко чудо всеки ден и разбирането, че всяко дете е различно – както са различни и цветовете на дъгата.

Частното основно училище “Дъга” започва своята история през 1993 г. Негов създател и управител е Силвия Георгиева. Тя има богат опит в сферата на педагогиката, умението за работа с малки деца, пречупено през връзката с фолклора и традициите. Първоначално е създадена детската градина, на която днес е кръстено цялото училище. Шест години след това тя продължава естественото си развитие и през 1999 г. е основано началното частно училище “Дъга”. Още следващата година, то е прието в Българската асоциация на частните училища, а скоро след това става част от Движението за съвременно училище в България. Каквото е и желанието на учителите и възпитателите в “Дъга” да се търсят модерни методи за подобряването на учебния процес и приобщаването на децата към училище.

През 2003 г. началното училище окончателно е преобразувано в основно, което позволява на децата да продължат своето развитие в позната и приятелска среда. По този начин екипът на “Дъга” защитава своя съвременен подход, в който отношението към всяко дете е различно и съобразено с индивидуалните му нужди. Две години по-късно училището е прието и за член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – достатъчно доказателство за усилията, които всички заедно – деца и учители, полагат за развитието на своя втори дом.

Към днешна дата, освен като училище, “Дъга” се утвърждава и като верен партньор на родителите в трудния път за отглеждане на техните деца. Основна грижа на педагозите е да научат децата да бъдат самостоятелни и независими личности. „Обичта и подкрепата вървят ръка за ръка с вярата, че усилията си заслужават и днешните мънички хора ще са големите герои утре. Най-важното е те да се учат от грешките си и да помнят, че животът е непрекъснато предизвикателство, което чака да бъде изживяно“, споделя г-жа Силвия Георгиева, директор на ЧОУ и детска градина „Дъга“.

За повече информация: www.dagajunior.com

За Контакти:United Partners

Източник:
www.united-partners.com

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1323