Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Техника

Вземи в gLOG
10 Юли 13, 14:20 / Автор: LG
Извитият OLED телевизор на LG получи три международни еко сертификата
Иновативният телевизор бе отличен с Green Leaf Mark от Intertek, EU Ecolabel от Европейската комисия и регистрация в EPEAT
София, 10 юли 2013 г. – Извитият OLED телевизор на LG Electronics (LG) е от-личен със сертификати за енергийна ефективност и грижа към околната среда от три независими организации - Intertek, Европейската комисия и Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT).

„Съвременното разбиране за иновация представлява технологичен напредък с грижа към природата,” каза Ил-геун Куон, ръководител на LG Electronics Home Entertainment Company R&D Center. „Иновативният извит OLED телевизор на LG е поредното доказателство за нестихващото ни желание да създаваме енергийно ефективни продукти без да правим компромис с качеството, което те внасят в жи-вота на нашите клиенти.”

Всички продукти, отличени от Intertek с Green Leaf Mark, отговарят на набор от високи стандарти. Сертификационният процес включва тестове, които оценяват влиянието на продукта върху околната среда и задълбочено проучване на методи-те и технологиите, използвани при неговото производство. Зеленият сертификат на Intertek е международно призната гаранция за качество на продукта и неговите технически характеристики.

Освен с Green Leaf Mark, извитият OLED телевизор на LG бе отличен и с EU Ecolabel от Европейската комисия. Престижният сертификат удостоверява, че производството на продукта не е оказало негативно влияние върху околната среда. Европейската комисия е сред най-активните институции в Европейския съюз, ангажирани с популяризиране на идеята за устойчиво развитие в рамките на общността.

Телевизорът на LG от ново поколение бе включен и в регистъра на EPEAT за зе-лени електронни устройства, които отговарят на набор от 24 екологични критерии, свързани с енергийната ефективност, опаковката, качеството на използваните материали и други ключови характеристики на продуктите.

Извитият OLED телевизор на LG е разработен изцяло в унисон със стратегията на компанията за развиване на технологии с грижа към околната среда. Благодарение на патентованата от LG технология Smart Energy Saving, иновативното устройство спестява до 67% повече енергия в сравнение с конвенционалните телевизори с плосък екран. От екологична гледна точка не без значение е и фактът, че извитият OLED телевизор на корейската компания тежи едва 17 кг и е с дебелина 4,3 мм, което значително намалява разходите за транспортирането му.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.113