Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Транспорт и спедиция

Вземи в gLOG
11 Юли 13, 18:13 / Автор: GEFCO
GEFCO отвори нов филиал в Мексико
Групата GEFCO разширява логистичната си мрежа в Латинска Америка Курбевоа, 11 юли 2013 Лидерът в автомобилната логистика и синонимът на „логистика за производители” - Групата GEFCO - се стреми да разширява международната си мрежа, както и да укрепва присъствието си в Латинска Америка. С откриването на новата база в Мексико, GEFCO възнамерява както да засили позицията си в индустриалния клъстер, за да установи стабилни отношения с основните автомобилни производители и търговци, така и да се позиционира като център за международно снабдяване и планиране на ресурси.
Курбевоа, 11 юли 2013 – Лидерът в автомобилната логистика и синонимът на „логистика за производители” - Групата GEFCO - се стреми да разширява международната си мрежа, както и да укрепва присъствието си в Латинска Америка. С откриването на новата база в Мексико, GEFCO възнамерява както да засили позицията си в индустриалния клъстер, за да установи стабилни отношения с основните автомобилни производители и търговци, така и да се позиционира като център за международно снабдяване и планиране на ресурси.

Стратегическо разрастване на мрежата, което дава възможност решенията „от врата до врата” да покриват цялото земно кълбо
Мексиканският филиал беше открит през март 2013 г. в сърцето на столицата Мексико Сити. Така GEFCO само засили присъствието си в Латинска Америка, защото компанията вече е представена в Аржентина, Бразилия и Чили.
„Мексико е активна точка за дейността ни като цяло и в частност за автомобилния сектор”, коментира Жил Кудия, генерален мениджър на GEFCO Мексико. „Комбинацията от това, че имаме развита мрежа в Латинска Америка, свързваща 3 основни за района икономики - Аржентина, Бразилия и Мексико, и нашите предложения за морска логистика, поставя GEFCO в уникална позиция да предоставя на индустриалните си клиенти интегрирани логистични решения от типа „от врата до врата”
GEFCO Мексико ще предлага широка гама логистични услуги като морски и въздушен транспорт на товари, логистика на автомобили, складова дейност, шосеен транспорт, местна дистрибуция и митническо обслужване.

Потенциал за ръст на автомобилната индустрия в бързо развиваща се икономика
За момента Мексико е 14-та страна с най-силна икономика. А освен това е 9-ти световен производител на автомобили с 3 милиона броя годишно. Всички основни играчи в автомобилната индустрия - производители и дистрибутори – имат поне една база в Мексико. „Благодарение на 60-годишните си отношения с PSA Peugeot Citroën, GEFCO има несравним опит в логистиката на автомобили и може да предлага на другите браншове своите интегрирани услуги”, пояснява Жил Кудия.
Една от амбициите на GEFCO Мексико е да обедини позициите си като индустриален и автомобилен клъстер като идеята е да се развива бизнес с основните производители и доставчици в сектора.

Комплексни предложения за внос-износ чрез морска логистика и международно оптимизиране на ресурсите
С разгънат океански бряг и лесен достъп до пристанища, комбиниран с важни потоци за внос и износ, Мексико е стратегически кръстопът за морска логистика и предлага ключови възможности за международно снабдяване и планиране на ресурсите.
GEFCO работи по проект за управлението на Международната логистична платформа в Толука (близо до Мексико Сити). Чрез платформата се изпълняват дейности по планиране на капацитета и международно снабдяване на заводите на PSA в Порто Реал (Бразилия) и Паломар (Аржентина) с резервни авточасти, купени в Мексико.
Международната логистична платформа предлага световно стандартизирано качество с интегрирани процеси и затваря мрежата от разпределителни центрове, управлявани от GEFCO. Тези центрове са в Льо Хавр във Франция, Трънава в Словакия, Шангай в Китай и Мулхауз-Саусхайм за потоците от Франция към Русия (Калуга).

Мощни инвестиции в бързо развиващите се пазари
Откриването на мексиканския офис е поредното доказателство за фокуса на Групата върху разрастване в бързо развиващите международни пазари. Стартирането на филиала се случи непосредствено след създаването на GEFCO Дубай и GEFCO ЮАР и е първият от редица офиси, чието откриване е планирано за 2013 г. Днес GEFCO може да се похвали с 36 филиала, 70 партньора и дейност на 5 континента.
Екипът на GEFCO Мексико е възприел проактивна бизнес стратегия с двойна цел: от една страна, да се подаде ръка на настоящи клиенти, за да се обогатят настоящите отношения, а от друга страна - да се установят перспективите с висок потенциал. Тази стратегия е вече успешно доказана и екипът се сдобива с редица договори за морска логистика в различни браншове: доставка на автомобили, производство на превозни средства и в промишлеността. Потенциалните дестинации от Китай и Европа също се обсъждат с водещи доставчици.

GEFCO Мексико се управлява от Жил Кудия, който се присъедини през 2003 г. към екипа на GEFCO в централния департамент по продажби и маркетинг. От 2008 г. му е поверена отговорността за продажбите и маркетинга в Централна Азия, Централна и Източна Европа и Близък Изток, позиция, която той заемаше до назначаването му за генерален мениджър на GEFCO Мексико.

За Контакти:

PR Point / Cohn & Wolfe
+359 (0)2 943 87 04

Източник:
http://bg.gefco.net

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1123