Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012 / Събития

16 Юли 13, 18:15 / Автор: Интер Експо Център - София
Конференция „СИГУРНОСТТА В ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА“ предстои през септември
Единайсетото издание на международния форум е стъпка към разширяване на сътрудничеството между държавите в региона
На 11 септември 2013 г. Интер Експо Център – София ще е домакин на XI международна конференция СИГУРНОСТТА В ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА – В ТЪРСЕНЕ НА ИНТЕЛИГЕНТНИ РЕШЕНИЯ. Традиционно изложбеният комплекс на столицата посреща участниците и гостите на инициативата, свързана с изключително важните за всяка страна, регион и целия свят проблеми на сигурността. Сред темите на миналите конференции са важни глобални въпроси от дневния ред на човечеството - обединяването в борбата срещу тероризма, укрепването на сигурността и защитата на личността, тънкостите на управлението при кризи и трансформацията на системите за сигурност.

Събитието тази година ще е под патронажа на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, а встъпително слово ще произнесе Президентът на Република България г-н Росен Плевнeлиев.

Обща пленарна сесия „Сигурността в търсене на интелигентни решения“ е предвидена в началото на програмата. Конференцията ще продължи в две отделни секции: „Вътрешна сигурност и обществен ред – новите заплахи в информационното общество като изпитание за националните системи за сигурност“ и „Регионална сигурност и отбрана – новата парадигма на концепцията за колективна сигурност в киберпространството“. В рамките на събитието ще се проведе и делови семинар „Интелигентни решения в индустриалната и енергийна сигурност“.

„Датата на конференцията съвпада с отбелязването на годишнина от трагичните събития, случили се в САЩ – заяви в словото си президентът Плевнелиев при откриването на десетата международна конференция през 2012 г. – 11 септември е началото, белязало основните характеристики на съвременната среда за сигурност. След тази дата международните взаимоотношения и светът са много по-различни и всички ние осъзнаваме опасността и последствията от съвременния тероризъм. В защитата на сигурността ние трябва да бъдем интегрирани глобално, но да бъдем ефективни и силни локално…Това е един силен форум за България, за региона и за всички, които знаят, че сигурността е колективно усилие на всички нас. Да се уважаваме и да си сътрудничим.“

За Контакти:Пресцентър

Източник:
http://iec.bg/bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1109