Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Култура

17 Юли 13, 18:07 / Автор: eDesign.bg
51 институции и дейци се включиха в конкурса „Културата Онлайн – уеб технологиите в подкрепа на българската култура“
Захари Бахаров, Ники Кънчев и Миленита са сред членовете на журито, а вече започна и етапът на онлайн гласуването за участниците
Общо 51 културни институции и дейци се включиха в конкурса „Културата Онлайн – уеб технологиите в подкрепа на българската култура“ (http://coolture.info/), организиран от българската дигитална агенция eDesign. Сред участниците има както организации със сериозни традиции като Националния исторически музей, Археологическия музей „Велики Преслав“, Музея „Дом на хумора и сатирата“ - гр. Габрово, Държавната опера в гр. Пловдив, Лятната академия на изкуствата в гр. Созопол и др., така и представители на някои от най-новите културни течения като „Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура – 36 маймуни“, Mo'Fidelity и Човешката библиотека. Всички участници могат да бъдат разгледани на сайта на инициативата coolture.info, в частта „Участници“ на секция „За проекта“.

Припомняме, че в рамките на инициативата „Културата Онлайн – уеб технологиите в подкрепа на българската култура“ един победител ще получи модерен уебсайт от eDesign на стойност до 10 000 евро, а всички останали участници ще получат безплатен хостинг от хостинг партньора SuperHosting.BG. Целта на конкурса е, да бъде подобрена видимостта на българските културни организации в интернет пространството и да бъде иницииран по-широк обществен диалог за развитието на културата ни в дигиталната епоха.

Междувременно стана известен и съставът на журито на конкурса. В него влизат актьорът и телевизионен водещ Захари Бахаров, журналистът, радио и телевизионен водещ Ники Кънчев, певицата и актриса Миленита, Георги Костов, криейтив директор на eDesign, Симеон Цеков, ИТ специалист в областта на уеб дизайна, както и технологичните журналисти Начо Стригулев, Тихомир Иванов и Светлин Желев. Решението на журито и онлайн гласуването на публиката ще имат еднаква тежест за определянето на крайния победител.

Етапът на онлайн гласуването вече започна и всички желаещи могат да дадат своя глас за предпочитания или предпочитаните от тях участници в секция „Гласувай“ на сайта coolture.info. Гласуването на публиката ще продължи до 12 август, включително. Крайният победител ще бъде определен по точкова система, в която еднаква тежест (50% на 50%) ще имат гласуване на публиката и оценката на журито.

Повече за eDesign

eDesign (http://edesign.bg) е българска уеб дизайн агенция, създадена през 2004 година. Компанията е фокусирана върху осигуряването на уеб базирани десктоп и мобилни решения, дигитален маркетинг и кампании в социални мрежи. За последните 9 години eDesign се превърна в запазена марка за високо качество, иновативни решения и креативни идеи, както и в най-награждаваната уеб агенция в България. Компанията е Уеб агенция на годината за 2013, 2012, 2010 и 2008 година, както и сертифициран пълноправен член на Българската Уеб Асоциация. Тя е печелила и едни от най-престижните световни награди в сектора - FWA (Favorite Website Award), AWWWARDS, CSS Winner, The Webby Awards и др. През май 2013 г. eDesign спечели най-много награди от конкурса E-Volution Awards на списание Forbes, включително и отличието за най-добра уеб агенция. Компанията разполага с екип от около 40 тясно профилирани специалисти. Проектите на eDesign варират от корпоративни и продуктови сайтове, до комплексни уеб базирани софтуерни решения, реализирани за малки, средни и големи компании.

За Контакти: http://coolture.info/

Източник: h
ttp://edesign.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.385