Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Предприемачество

18 Юли 13, 18:22 / Автор: Министерство на икономиката и енергетиката
Кои са победителите в конкурса Th13teen Arts
Th13teen Arts е първият национален конкурс за бизнес идеи в областта на творческите индустрии.
На 13.07.2013г., събота, се проведе финалът на първия национален конкурс за бизнес идеи в областта на творческите индустрии Th13teen Arts. Конкурсът се проведе по инициатива на Министерство на икономиката и енергетиката в партньорство с фондация StartUP.

Цели на конкурса Th13teen Arts:

- да се насърчи предприемачеството и новаторския дух
- да се постави национален фокус върху значението на творческите индустрии
- да укрепнат уменията на предприемачите от творческите индустрии
- да се стимулира броя на успешните творчески предприятия у нас

Финалистите, които бяха допуснати на финала бяха общо 9. Проектите бяха впечатляващо креативни и с голям потенциал за бъдещо развитие. Жури от експерти в състав: Елица Панайотова, Емил Попов, доц. Иван Чалъков, Йордан Матеев, Любен Белов и Мартин Захариев, оцениха бизнес концепциите на участниците и определиха победителите.

След като изслуша всичките девет предложения на участниците, журито оцени и определи тримата фаворити. Третото място журито отреди на г-н Милен Иванов за проекта Sponsia - онлайн платформа, създадена, за да улеснява и осъществява връзката между спонсори и организатори на събития.

Второ място беше отредено на г-н Найджъл Шарп за проекта Voiceboard - иновативно софтуерно приложние, което ви позволява да визуализирате вашите идеи. Създателите на Voiceboard вярват, че бъдещето принадлежи на цифровото поколение и модерните технологии с гласово задействане.

Победителят в конкурса е г-жа Рени Попчева с проекта Embrioo.com - иновативна онлайн платформа, която обвързва хора с идеи от целия свят и има потенциала да превръща идеята в успешен бизнес продукт. Embrioo.com фокусира на едно място креативни и иновативни идеи от целия свят от една страна, професионалисти, които могат да развият идеята в бизнес концепция от друга и големи корпорации, чиито интерес е да подобрят своите продукти и биха могли да закупят бизнес идеите. Embrioo.com е функционираща платформа, която вече е привлякла големи компании като Кока Кола, Данон, Уника, Белла България, някои български университети – Софийски университет, Нов Български университет, Национална художествена академия, Шефийлдския университет, 8 университета от Индия и частни инвеститори.

Освен статуетка и грамота победителят в конкурса Th13teen Arts получава и възможността да представи бизнес идеята си на международния конкурс за творчески предприемачи Creative Business Cup, който ще се проведе през месец ноември тази година в Копенхаген. В Дания нашият национален победител ще се състезава за награда от 50 000$. В надпреварата ще се включат близо 40 страни от целия свят. За доброто представяне на българската идея на международния финал, организаторите от Министерство на икономиката и енергетиката ще осигурят специално обучение за победителя и ще запишат кратък видео материал за бизнес идеята му. Разходите по пътуването и престоя на българския участник ще бъдат за сметка на организаторите. Всички финалисти в конкурса Th13teen Arts получават безвъзмездна подкрепа и от фирма Антера ООД под формата на безплатен пакет от счетоводни, административни и консултантски услуги.

Повече за събитието може да научите тук: https://www.facebook.com/Th13teenArts?fref=ts
За Контакти:За повече информация относно конкурса и финалистите, моля обръщайте се към:
Теодора Митова
Младши експерт, отдел „Политика за МСП”, дирекция „Бизнес среда и политика за МСП”, Министерство на икономиката и енергетиката
Тел. 02 / 940 7339
t.mitova@mee.government.bg

Източник: https://www.facebook.com/Th13teenArts?fref=ts

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

8.7148