Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Съобщения до медиите. Безплатно в PRESS.dir.bg!

 
Рейтинг: 3.00
(1387)
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 1.04.2016 - До момента
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016
СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2009 - 2012
Източници на ИНФОРМАЦИЯ


Изпрати СЪОБЩЕНИЕ до Медиите За PRESS.dir.bg Карта на сайта

СЪОБЩЕНИЯ до Медиите 2013 - 31.03.2016 / Събития

22 Юли 13, 16:10 / Автор: Васил Лефтеров
Стартира нова уникална услуга за българите в чужбина
Нова, уникална услуга, насочена към българите в чужбина, стартира в интернет. Сайтът bulgarianevents.info е мястото, където сънародниците ни в странство могат да намират български събития наблизо до техния адрес в чужбина, използвайки географско търсене.
Нова, уникална за България, интернет страница стартира във виртуалното пространство. Сайтът bulgarianevents.info дава възможност на българите в чужбина да намират български събития (концерти, събирания и др) близо до мястото, където живеят. Услугата е уникална с това, че дава възможност за търсене по географски принцип, наблизо до адреса в чужбина. В момента bulgarianevents.info покрива Великобритания но съвсем скоро ще бъде наличен за 21 държави на 5 континента.

Всеки българин в чужбина може да добави ново събитие на специалната карта на сайта. Не се изисква регистрация, като целта е максимално опростено използване.

Всеки посетител има възможност за търсене на събития, въвеждайки пощенски код и радиус на търсене. Системата ще намери всички български събития, попадащи в радиуса на търсене. От там всеки може да се свърже директно с организторите на събитието за повече информация.
Сайтът също така дава възможност за публикуване на комерсиални събития, организирани от България, за българите в чужбина. Такива събития ще бъдат промоторани активно в българската общност по места, използвайки базата данни на Българската улица - www.bgstreet.net

Според анкета, побликувана в социалната мрежа, 91% от българите в чужбина биха контактували или контактуват с други българи. Това даде идеята за създаване на сайта, който да помогне на българите в чужбина да намират, организират и представят български събития, близо до мястото, където живеят. Това е важно условие за големите градове, където пътуването отнема много време и не може да бъде вместено в натоварения график на сънародниците ни зад граница.

За повече информация:
Васил Лефтеров, Основател на bulgarianevents.info, www.bulgarianevents.info

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5722